Cinema

TV3 a punt pel de Sitges

Al Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya es podran veure, en diferents seccions, sis produccions amb col·laboració de TV3: "Eva", "Mientras duermes", "Emergo", "El monjo", "Open 24h" i el curtmetratge "Te i fantasmes".

La 44a edició del Festival de Sitges que arrenca el dijous 6 d'octubre ha escollit sis produccions amb presència de Televisió de Catalunya repartides en diferents seccions.

"Eva", l'"opera prima" de Kike Maíllo, és l'encarregada d'inaugurar el festival. Aquest llargmetratge va aconseguir una menció especial a la passada Mostra de Venècia. El film és una coproducció d'Escándalo Films i Ran Entertainment, en coproducció amb Televisió de Catalunya i l'Instituto Buñuel – Iberautor i la participació de TVE, Canal+ Espanya, Canal+ França, amb la col·laboració de l'ICIC i l'ICAA. És una de les produccions del conveni de col·laboració firmat entre TVC i l'ICIC per al foment i el suport de la coproducció audiovisual catalana.

"Mientras duermes", produïda per Castelao Pictures i última pel·lícula de Jaume Balagueró, anirà a la secció Oficial Fantàstic Panorama, mentre que "Emergo", dirigida per Carles Torres i produïda per Versus Entertainment, es projectarà a la secció Oficial Fantàstic Competició .

A la secció Especial es projectarà la coproducció catalanofrancesa "El monjo". Aquest film està dirigit per Dominik Moll i té com a protagonista l'actor Vincent Cassel. És una producció d'Estrategia Audiovisual, Diaphana Films i Morena Films.

El llargmetratge "Open 24h", de Carles Torras, de Zabriskie Films, s'inclou a la secció de Noves Visions - Especials. El film va ser presentat a la passada edició al Festival de Cine Espanyol de Màlaga.

Pel que fa als curtmetratges, serà presentat a la sessió Especial (curtmetratges) el treball "Te i fantasmes", dirigit per Sintu Amat i produït per Alessa Produccions.

Totes aquestes produccions tenen la col·laboració de Televisió de Catalunya.

Després del seu pas pel Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Paramount Pictures estrenarà "Eva" en cinemes el 28 d'octubre.
Anar al contingut