Entrevista

"Singulars" torna al 33 amb Santiago Niño Becerra i Arcadi Oliveres

El programa estrena temporada amb dos economistes lúcis i rigorosos com a convidats: Santiago Niño Becerra i Arcadi Oliveres. Volem que ens ajudin a saber com pot evolucionar la situació econòmica en els pròxims mesos.

El programa "Singulars"comença dimarts 27 la temporada amb un canvi: ara s'emetrà els dimarts. Però pel que fa a la resta, es manté fidel a la filosofia de voler escoltar per aprendre, d'intentar que els convidats ens ajudin a ampliar coneixements i a comprendre millor el món en què vivim.

L'estiu que deixem enrere no ens ha permès abandonar-nos del tot a la despreocupació. Per poc que miréssim algun diari o sentíssim algun informatiu, la majoria no hem pogut evitar pensar amb inquietud: cap on va tot plegat?

Això és el que "Singulars" preguntarà als dos convidats, Santiago Niño Becerra i Arcadi Oliveres, dos economistes lúcids i rigorosos acostumats a dir les coses pel seu nom.

Arcadi Oliveres és professor del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau. Santiago Niño Becerra és catedràtic d'Estructura Econòmica a l'IQS/Universitat Ramon Llull.

El govern català diagnostica que el 51% dels aturats s'hauran de reinventar si volen trobar feina. L'Hospital de Sant Pau, que atén una població d'uns 500.000 habitants de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, tanca les consultes externes els divendres i aplica un ERO temporal que afecta la meitat de la plantilla. Augmenten un 36% les peticions d'ajuda als serveis socials de tot l'Estat. Als Estats Units hi ha 46,2 milions de pobres, la xifra més alta dels últims 52 anys. La multinacional farmacèutica Roche deixa de subministrar medicaments als hospitals grecs i fa un advertiment a Espanya. El 80% de les empreses de l'Íbex és present en paradisos fiscals.

Aquests titulars, apareguts a la premsa en les últimes setmanes, fan créixer dia a dia la perplexitat dels ciutadans, davant una situació que sembla fora de control.

Al "Singulars" de dimarts 27, demanaran a Arcadi Oliveres i a Santiago Niño Becerra que, amb la seva capacitat d'anàlisi, ens ajudin a saber com pot evolucionar la situació en els pròxims mesos.
Anar al contingut