Nova franja horària

TV3 crea l'espai INNOVA, dedicat a les emissions en 3D

TV3 inaugura una nova franja en tres dimensions cada dissabte a través del canal TV3HD, amb l'emissió en 3D de la victòria del Barça a la final de la Champions de Wembley del 28 de maig.

Televisió de Catalunya estrena INNOVA, un nou espai setmanal dedicat a les emissions en 3D, que s'emetrà pel canal d'alta definició TV3HD cada dissabte a partir de les 10 de matí. INNOVA s'estrena aquest dissabte amb l'emissió en 3D de la victòria del FC Barcelona davant del Manchester United a la final de la Champions de Wembley del 28 de maig. Com a motor de la indústria audiovisual a Catalunya, Televisió de Catalunya impulsa amb aquesta franja l'evolució creativa i les produccions en nous formats d'imatge.

INNOVA és una franja de prop de dues hores dedicada principalment a emetre  continguts en 3D, tot i que també donarà cabuda a programes en altres formats i llenguatges experimentals. TV3HD ja emetia continguts en 3D des del 2010, però ho feia en una altra franja, els dissabtes a la tarda. L'aposta per la marca INNOVA i aquest nou horari d'emissió té com a objectiu donar més visibilitat i facilitat d'accés als continguts audiovisuals en 3D, amb la voluntat d'arribar tant a les llars que ja disposin d'una televisió amb tecnologia estereoscòpica com a les pantalles d'última generació que s'exhibeixen als centres comercials o als establiments d'electrònica de consum.

Televisió de Catalunya
manté la seva aposta pionera per les emissions en 3D, que va començar amb l'emissió de la final de la Champions del 2010. Des de llavors, TV3 ha treballat en aquest format en múltiples ocasions, com en concerts o obres de teatre, a més d'altres partits de futbol. Aquestes i altres produccions es podran anar veient al llarg de la temporada en la nova franja INNOVA:

2 de juliol - Final Champions: FC Barcelona-Manchester United
9 juliol - Concurs Castells Tarragona
16 juliol - Concert: Violadores del Verso
23 juliol - Concurs Castells Tarragona
30 juliol - Tennis Masculí: Nadal-Federer
6 agost - Llits 3D
13 agost - Semifinal Champions: Reial Madrid-FC Barcelona
20 agost - Final Champions: FC Barcelona-Manchester United
27 agost - Demoreel + Concert Portugal
3 setembre - Concert: Violadores del Verso
10 setembre - Tennis Femení


Les emissions de Televisió de Catalunya en 3D es fan amb la tecnologia "side by side", una de les més utilitzades internacionalment, que envia dues imatges per un mateix canal, una per a l'ull dret i una altra per a l'esquerre. El resultat en un televisor no adaptat al 3D seria la pantalla dividida en dues imatges aparentment iguals, mentre que en un televisor preparat per a aquestes emissions i utilitzant les ulleres adequades, el cervell suma les dues imatges i es pot experimentar una sensació de tridimensionalitat sobre una superfície plana.  
Anar al contingut