Grans espectacles en 3D

TV3 participa en la primera transmissió mundial d'un concert en directe en 3D i so 5.1

Es tracta d'un nou repte tecnològic en la línia encetada per TV3 de produir i emetre en 3D grans espectacles, com ara partits de futbol o obres de teatre. L'esdeveniment rep el nom de projecte "5" i tindrà lloc divendres a Saragossa, amb el concert del grup de hip-hop Violadores del Verso.

TV3 participa en la primera transmissió en directe i per a tot el món d'un concert en 3D i so 5.1. Es tracta d'una fita tecnològica sense precedents, pel fet de ser enregistrat amb equips estereoscòpics d'última generació i emès en directe via satèl·lit i a través de TDT, de sales de cinema i per internet. El concert, que és el final de gira del grup de hip-hop aragonès Violadores del Verso, tindrà lloc aquest divendres, 10 de juny, a les 22.00 hores, al pavelló 4 de la Fira de Saragossa.

El concert serà emès en 3D, mitjançant la tecnologia "side by side", via satèl·lit, i també provarà, per primera vegada a l'Estat, el nou sistema d'emissió de Televisió Digital Terrestre, el DVB T2. També serà transmès en cinemes d'Amèrica i d'Europa i per internet, a través del web www.3d5.tv, en tres formats diferents: alta definició, estereoscòpic anàglif -que s'ha de veure a través d'ulleres amb un filtre de diferent color per a cada ull-  i 3D actiu -el format 3D de més qualitat, que s'ha de veure amb ulleres electròniques que sincronitzen la freqüència de les imatges.

Paulí Subirà, responsable d'Imatge i Serveis Artístics de Televisió de Catalunya, serà el responsable de la realització i tindrà el repte de transmetre l'actuació en un nou llenguatge tridimensional, aprofitant els 360º d'un escenari vertical de grans dimensions, a través de 16 càmeres des de 8 angles diferents.

Aquesta iniciativa pilot té per objectiu experimentar sobre les possibilitats reals de qualitat i fiabilitat que tenen els grans esdeveniments retransmesos en directe en tres dimensions, en una línia ja encetada per TV3. La televisió catalana va ser responsable de la realització i la transmissió en directe de la final de la Champions League del 2010 per a tot el món, la primera que es feia en 3D. Aquest 2011, TV3 ha produït, juntament amb Mediapro, el Madrid-Barça de semifinals de la Champions i ha portat la final de Wembley a cinemes de tot Catalunya, amb un gran èxit de públic. Més enllà del futbol, TV3 ha produït i emès altres espectacles en tres dimensions a través del canal TV3HD, com ara la pel·lícula de l'obra de teatre "Llits3D", el resum de la dedicació de la Sagrada Família per part del papa, el Masters de Tenis de Madrid del 2010 o l'últim concurs de castells de Tarragona, i es treballa, entre altres projectes, en la postproducció de "Geronimo Stilton 3D", la pel·lícula en 3D de l'obra del teatre Condal.

El projecte "5" està encapçalat per la Corporació Aragonesa de Ràdio i Televisió (CARTV) i compta amb la participació, a més de TV3, d'un gran nombre d'empreses i d'institucions.
Anar al contingut