Debat

El món dels científics, a "Banda ampla"

"Banda ampla", el debat ciutadà de TV3, mirarà avui d'acostar al gran públic un món tradicionalment aïllat i no sempre fàcil d'entendre: el dels científics.

 Aquest dijous, a "Banda ampla", es debatrà sobre el món dels científics. En quin estat es troba la recerca científica a Catalunya? Els científics es poden guanyar la vida aquí o han de marxar fora per poder treballar? S'inverteix prou en recerca i desenvolupament? El finançament ha de ser públic o privat?

Al programa també es parlarà sobre si es fa o no una bona divulgació científica, sobre la repercussió que tenen els descobriments en la vida quotidiana i sobre els dubtes ètics i morals que generen determinats avenços.

Per debatre tot això, el plató de "Banda ampla" comptarà amb la presència d'investigadors de diferents nacionalitats i disciplines, com la biomedicina, la genètica o les matemàtiques, becaris i divulgadors. Entre ells, hi haurà Manel Esteller, especialista en biologia del càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, i el director i presentador del programa "Quèquicom", del Canal 33, Jaume Vilalta. Com cada setmana, participaran en el debat ciutadans de dues poblacions catalanes, en aquest cas Sant Vicenç de Castellet i Celrà.
Anar al contingut