Entrevista

Toni Albà: "Desitjo que Mourinho es quedi molt de temps"

Enmig d'un rodatge de "Crackòvia", TV3.cat ha parlat amb l'actor Toni Albà per traslladar-li les preguntes dels espectadors. Hem estat testimoni de moments d'estrès i d'imprevistos, però sobretot del bon humor dins i fora del plató.

Organitzar una tertúlia amb Reixach, Jaume Rouras, Mourinho, Sarzoky, Berlusconi, el rei d'Espanya, el papa i un aficionat culer japonès sembla un objectiu desgavellat, o el principi d'un estrambòtic acudit, o el que podria ser el "reallity show" més boig de la història de la televisió.

L'entrevista amb l'actor que dóna vida a TV3 a tots aquests personatges, també va ser una bogeria. Toni Albà s'havia llevat a les 4 del matí per començar la sessió de maquillatge de "Crackòvia" a les 6 als estudis Ideal del Poblenou, a Barcelona. El seu dia de rodatge no era especialment intens. Normalment, els gags que poden gravar-se els divendres, perquè no fan referència a la jornada de lliga, es fan amb menys nervis que els que cal gravar el cap de setmana o el mateix dilluns. Així que Toni Albà tenia un dia relaxat; a primera hora, fer de Reixach i després, practicar una coreografia en un esquetx musical fent de monjo de Montserrat.

Hora acordada per iniciar l'entrevista: 12 del migdia. Hora real: quarts de quinze, literalment. Al plató, més de 30 professionals són darrere les càmeres i cal la seva coordinació per resoldre tots els imprevistos del rodatge. Les "pífies" dels actors no són l'únic motiu per repetir una escena: l'espai limitat obliga a canviar la coreografia, una de les càmeres falla per problemes tècnics, el micròfon d'un actor no acaba de funcionar, s'improvisa algun detall de l'atrezzo...

Entre els esquetxos, de vegades els actors poden descansar a la sala de distensió. Però normalment no ho fan. L'èxit del programa fa que molts mitjans s'hi interessin i, aquell mateix dia, una periodista d'un diari i una altra d'una televisió francesa esperen el seu torn per parlar amb actors i els directors.

En acabar, Toni Albà i altres actors han treballat 10 hores seguides i encara han de gravar els gags per a la transmissió d'en Puyal a Catalunya Ràdio. Així que comencem l'entrevista al mateix plató i la fem en tres parts; l'acompanyem a canviar-se de roba, a desmaquillar-se i ens trobem finalment a la sala de distensió. Tot seguit pots veure'n el resultat.


Mentrestant, la gent de l'equip va amunt i avall. Els actors prenen els passadissos amb gran enrenou. Queco Novell i Javi Giménez, després de passar cinc hores a maquillatge, no gravaran un gag de "Punto Pelota" que estava previst per avui. Jordi Rios, amb uns mocadors de paper a les orelles, imita un gos i acaba, per culpa d'Òscar Garcia, cap per avall en una paperera, mentre David Olivares sembla encara posseït per un dels seus personatges. "Estem molt cansats, avui ha estat un dia molt dur", s'excusa Toni Albà. Ell ha de marxar cap a Almacelles a fer un espectacle. Aquests actors són incombustibles.

Txell T. Silanes
Albert Bonet
Anar al contingut