Debat

Dones i poder, a "Banda ampla"

Per què les dones només ocupen un 12% dels consells d'administració de les principals empreses europees? Les dones no manen més perquè no poden o perquè no volen? I quan manen, ho fan de manera diferent dels homes?

Des de la comtessa Ermessenda de Carcassona, al segle XI, fins a Núria de Gispert, la primera dona presidenta del Parlament de Catalunya, han passat gairebé 1.000 anys, durant els quals la presència de la dona als llocs de poder ha estat mínima. Aquest serà, dijous, el punt de partida de "Banda ampla", el debat ciutadà que dirigeix i presenta Lídia Heredia.

Per què les dones només ocupen un 12% dels consells d'administració de les principals empreses europees? Les dones no manen més perquè no poden, o perquè no volen? I quan manen, ho fan de manera diferent dels homes? A "Banda ampla" també es debatrà sobre si s'han d'establir quotes obligatòries tant en les empreses com en la política, i sobre si l'aspecte físic compta més en la carrera professional de les dones que en la dels homes.

Per parlar de tot això, al plató de "Banda ampla" hi haurà homes i dones. Algunes d'elles ocupen, o han ocupat, càrrecs directius en les seves feines, com l'exconsellera de Governació, Maria Eugènia Cuenca, i la comissària dels Mossos d'Esquadra, Cristina Manresa. A més, hi haurà experts en lideratge femení, empresaris i treballadors. Com cada dijous, també hi participaran convidats de dues poblacions catalanes, en aquest cas de Cunit i Tiana.
Anar al contingut