Reemissió

"Cronos" explica com era la vida sota el mandat de Napoleó

El programa deixa veure, a través de dietaris, cartes i records de molts que van conviure amb el control napoleònic, la vida trasbalsada dels europeus de principis del XIX.

El programa del 33 "Cronos" reemet aquest dilluns el primer dels dos capítols de "La vida sota Napoleó".

En aquesta nova etapa hi tindran especial incidència els treballs sobre la Segona Guerra Mundial, coincidint amb el fet que el 2009 és l'any del 70è aniversari del començament del conflicte. El programa està dirigit per Felip Solé i presentat per Enric Calpena.

La vida sota Napoleó

Napoleó Bonaparte és l'home que més va determinar la vida dels europeus durant prop de 25 anys. Napoleó, un cors educat a França, esdevindrà, gràcies a la seva intel·ligència, fortuna i valentia, un dels personatges més determinants de tota la història.

Però viure sota el mandat de Napoleó no va ser gens fàcil. Per imposar la seva voluntat, els exèrcits imperials francesos van envair mig Europa i van deixar la seva petjada, sovint sanguinària, a la majoria de les nacions del continent.

Es deia que els soldats de Napoleó, mentre combatien amb el fusell, duien a la motxilla un llibre de Voltaire. Aquest doble vessant de portadors de la Il·lustració amb les armes a la mà farà de l'època napoleònica una de les més extraordinàries que ha viscut mai el continent europeu.
Anar al contingut