Presentació

Més animalades a la nova entrega de "Veterinaris"

Torna un dels clàssics de la cadena amb una nova entrega de tretze capítols amb un grapat d'emotives i impressionants històries i amb l'estrena paral·lela de "Supervets" i l'edició del llibre del programa, que tot plegat s'ha presentat en roda de premsa en un lloc ideal: el Zoo de Barcelona.

"Veterinaris", la sèrie documental sobre animals, torna aquest dijous a la programació de TV3 amb nous casos, nous animals i amb interessants novetats. El Zoo de Barcelona, on s'han gravat moltes escenes del programa, ha acollit la roda de premsa de presentació d'aquesta nova temporada amb la presència de Miquel Garcia, cap del departament Nous Formats de TV3, i Pol Izquierdo, director i presentador del programa.

Fa set anys que es va emetre l'últim capítol del programa però ara torna amb més força que mai. "Amb 'Veterinaris' torna un èxit", ha assegurat Miquel Garcia, i ha afegit que "des de Nous Formats busquem noves propostes però en aquesta ocasió vam pensar a recuperar un programa familiar per reenganxar noves generacions a un clàssic de la casa".

En aquesta nova edició de "Veterinaris" continuen sent protagonistes les mascotes, els seus amos i la relació que mantenen. L'objectiu, en paraules del cap del departament Nous Formats, és clar: "Divulgar i transmetre missatges de responsabilitat", per això "hem fet un passeig per la geografia catalana buscant històries de la relació humana entre homes i animals".

Es continua apostant per valors segurs d'edicions passades però aportant nous items. "Es repeteixen escenaris com el Zoo de Barcelona però amb la voluntat de veure espais diferents, allò que mai es veu en una visita", comenta Pol Izquierdo, "per això vam instal·lar càmeres de seguretat als dormitoris dels goril·les per saber què fan quan ningú els veu".

Un altre novetat és poder veure animals increïbles com a mascotes ja que "les modes també arriben als animals amb les bèsties exòtiques. Per exemple, coneixerem un porc vietnamita al llarg dels dos primers capítols" afirma el presentador de l'espai.

Durant la nova temporada, "les històries són més autoconclusives", explica Miquel Garcia, "el Pol presenta de què anirà el capítol però també ha viscut en primera persona casos com a periodista curiós que és".

"Veurem com cada cop les bèsties desenvolupen malalties molt humanes", avança el presentador, "com una iguana amb parkinson o un lloro estressat. Això indica com sobreprotegim i cuidem com a un membre més de la família les nostres mascotes".

A banda de les històries al Zoo, dels protagonistes humans i animals i dels casos als centres veterinaris, el programa també mostrarà la fauna més rural –amb el veterinari Miquel Sirvent- i "una mica de fauna salvatge, recuperant una mica l'esperit i la màgia del programa "Bèsties", incloent aquesta fauna no domesticada".

"Fins i tot tractem el tema de la pèrdua de la nostra mascota", continua el Pol, "perquè és una lliçó que hem d'aprendre. Passar per la mort d'un animal ajuda a tenir una primera presa de contacte amb el sentiment de pèrdua".

Al llarg dels nous capítols assistirem al part d'una girafa, coneixerem un gos amb problemes al cor, presenciarem el rescat de dos polls d'àguila perdiguera, veurem com s'educa un gat... en definitiva, històries molt humanes amb protagonistes molt animals.

"Superveterinaris", la versió del canal Super3
S'ha engegat de forma paral·lela un nou programa al canal Super3, "Superveterinaris", que s'estrena aquest dijous a les 14.50. "És un programa per donar consells a famílies amb nens per part d'una etòloga" explica Miquel Garcia. La sèrie consta de dotze capítols i són una guia pràctica per als nens i nenes que tenen animals i volen educar-los. A més, cada capítol anirà acompanyat d'una animació tridimensional amb consells.

El llibre de "Veterinaris"
Aquesta setmana també es posa a la venda el llibre del programa que podràs trobar a les llibreries. "No és només de la sèrie però té ingredients d'aquesta", afirma Miquel Garcia. Al llibre coneixem amb més profunditat les característiques de diversos animals, així com recomanacions i consells per cuidar-los. Alguns dels capítols es complementen amb l'explicació de casos apareguts al programa.

Coneixem la Jingga
Al primer capítol d'aquesta nova temporada, coneixem la Lula, un cadell dàlmata de dos mesos, i la Jingga, l'orangutaneta més petita del zoo de Barcelona que s'ha fet mal a un braç i l'han d'operar.

Però n'hi haurà moltes històries més que t'emocionaran i que no et pots perdre ja que com diu el Pol Izquierdo: "Les bèsties treuen el millor de nosaltres mateixos i això es pot veure a 'Veterinaris'".
Anar al contingut