Amb Pablo Fernández Berrocal

Com millorar la intel·ligència emocional, a "Singulars"

El psicòleg i professor de la Universitat de Màlaga Pablo Fernández Berrocal ens explicarà què és la intel·ligència emocional i explicarà com millorar-la.

El "Singulars" d'aquest dilluns vinent parlarà d'emocions, de com educar-les, de com millorar la intel·ligència emocional. Ho faran amb el psicòleg i professor de la Universitat de Màlaga Pablo Fernández Berrocal, que, a més, dirigeix el grup d'investigació sobre Emoció i Cognició d'aquesta universitat.

El professor Fernández Berrocal diu que la intel·ligència emocional és l'habilitat per percebre, comprendre i regular les nostres emocions i les dels altres. I aquesta habilitat es va potenciant al llarg de tota la nostra vida.

El convidat explicarà com fer-ho, perquè, segons ell, les persones que saben utilitzar millor les seves emocions funcionen millor en la seva vida personal i social. Coneixe's un mateix, adaptar-se als canvis, saber gestionar les frustracions, ser empàtics i posar-se en el lloc de l'altre. Aquests són alguns dels trets que defineixen una bona gestió de les emocions.

Pel professor Fernández Berrocal, les dones puntuen per sobre dels homes en intel·ligència emcocional, i l'aprenentatge de les habilitats emocionals s'hauria d'ensenyar a les escoles.

Anar al contingut