Natura

Els peixos, a "Vida"

En aquest capítol veurem l'espectacularitat i diversitat que hi ha al fons marí, coneixerem el món dels cavalls de mar, nedarem amb taurons... i molt més.

Aquest dijous, el 33 estrena un nou capítol de "Vida" (BBC), una sèrie documental de descoberta de la immensa diversitat de la vida a la Terra i de les tàctiques espectaculars i extraordinàries que han desenvolupat la flora i la fauna per sobreviure. En aquesta edició és el torn dels peixos.

Els peixos poden volar, detectar l'electricitat, nedar a 160 km/h i fins i tot caminar damunt del sòl. Des de mar obert fins als esculls coral·lins, des d'onades colpejades per les tempestes fins a les fonts d'aigua dolça de Kènia, nedarem amb taurons, saltadors del fang i cíclids convictes. Observarem els simpàtics Neoclinus blanchardi barallant-se pel seu territori, caçarem amb peixos vela, planarem amb peixos voladors, penetrarem en el món secret dels cavalls de mar que fan la cort i també seguirem el viatge èpic dels minúsculs gobis que escalen penya-segats.

"Vida" és l'evolució en acció: plantes i animals sotmesos a una pressió extrema per superar els reptes que els plantegen adversaris i entorn, tensant els límits del comportament. Amb tècniques cinematogràfiques d'última generació, s'han aconseguit gravar seqüències sense precedents d'una bellesa corprenedora: ocells que corren i ballen damunt la superfície de l'aigua tot desplegant mostres enlluernadores i complicades de festeig i fidelitat, peixos que utilitzen les aletes per alçar el vol i així esquivar els depredadors, mosques que competeixen inflant-se els globus oculars en una mena de concurs fascinant…
Anar al contingut