Minisèrie històrica

Compte enrere per a l'estrena d'"Ermessenda"

Ermessenda de Carcassona va ser comtessa de Barcelona, Girona i Osona. Mare de Berenguer Ramon i àvia de Ramon Berenguer, va governar durant seixanta anys en un món d'homes.

La darrera gran superproducció de TV3 i Ovideo, "Ermessenda", ja està gairebé a punt per a l'estrena per TV3. Aquesta minisèrie històrica ambientada a finals del segle X i principis de l'XI aborda la història d'Ermessenda de Carcassona -comtessa de Barcelona, Girona i Osona- i les seves relacions familiars en un moment històric de canvi en una societat que tot just començava.

La pel·lícula, dirigida per Lluís M. Güell (autor de l'exitosa "Les veus del Pamano"), i consta de dos capítols de 85 minuts, té guió de Mercè Sarrias i Núria Furió, guionistes de sèries d'èxit com "Porca misèria" i "Plats bruts". Totes dues signen el text d'aquesta minisèrie sobre la personalitat forta i lluitadora d'Ermessenda, considerada la primera política catalana. 

Destaca el repartiment, amb les interpretacions d'actors i actrius de primera fila: Laia Marull en el paper d'Ermessenda, Lluís Homar és Oliba, Rosa Renom interpreta Riquilda i Julio Manrique és Guislabert. Altres actors i actrius també destacats són Pau Durà, Roger Coma, Bea Segura, Francesc Orella, Dafnis Balduz o Marina Gatell, entre d'altres. 

La protagonista

Ermessenda era una dona forta i lluitadora. Intransigent, amant del poder, personatge complex i apassionant que en qüestions personals va ser una perdedora. En el testament de Berenguer Ramon va ser ignorada pel seu fill, que mai no li va perdonar que no el deixés governar en solitari. I va haver de cedir, renunciant a ser comtessa, davant del seu nét Ramon Berenguer. Va manar en un món d'homes i ho va fer sense amagar‐se darrere l'ombra dels seus descendents, amb els quals va arribar a lluitar per conservar la seva parcel∙la de poder.

Ermessenda va lluitar durant tota la vida, immersa en unes xarxes de poder estretament lligades a la família. Fills, néts, germans, cosins… es repartien els comtats i buscaven equilibris territorials que els fessin més forts per lluitar contra els sarraïns i conquerir‐ne les terres. La nostra Ermessenda és, doncs, una sèrie dedicada a una dona i les seves relacions familiars.

Vols conèixer la resta de personatges principals de la minisèrie?
Anar al contingut