Cinema

"Llits 3D", estrena televisiva a TV3HD

Es tracta d'una adaptació gravada en format estereoscòpic de l'obra "Llits", del director de teatre i cinema Lluís Danés, amb banda sonora original de Lluís Llach i Borja Penalba.

El dissabte 12 de febrer, a partir de les 18.10 hores i pel canal TV3HD, els espectadors tindran l'oportunitat de veure en rigorosa estrena televisiva la producció "Llits 3D".

Es tracta d'una adaptació gravada en format estereoscòpic de l'obra "Llits", del director de teatre i cinema Lluís Danés, amb banda sonora original de Lluís Llach i Borja Penalba, estrenada al Teatre Nacional de Catalunya al desembre del 2009. L'espectacle fusiona el teatre visual, el circ, la música i la dansa. És un recorregut per la vida d'un personatge a través dels llits que l'han acompanyat en els moments cabdals de la seva existència: des del bressol de nadó fins al llit on mor, passant per la llitera adolescent o el llit de noces.

Un equip de més de 150 professionals, liderats pel director d'Imatge de TV3, Paulí Subirà, va treballar durant 10 mesos en la gravació i el muntatge del film. El projecte ha apostat per la innovació en utilitzar els últims avenços de la tecnologia audiovisual tridimensional. Així, s'ha gravat imatge real amb sistema estereoscòpic, amb més de 30 posicions de càmera i càmeres incorporades sobre els elements escènics ("on-bed-cams"), amb "rigs" robotitzats per 3D; s'ha adaptat tot el procés de postproducció al sistema estereoscòpic, i s'ha introduït un nou procés creatiu: la correcció estereoscòpica (similar a la correcció de color o mescles de so), que avalua i gradua la profunditat de les imatges.

"Llits 3D" és la primera obra teatral adaptada a tecnologia estereoscòpica a l'estat espanyol i és una coproducció de Televisió de Catalunya juntament amb ApuntolaPospo, Ovide, Santamandra Produccions, Lila Pla Alemany i Andreas Claus amb la col·laboració del TNC. A l'octubre es va estrenar al cine en el marc del 43è Festival Internacional de Cinema de Sitges.


"Llits 3D", dissabte 12, a les 18.10 hores, a TV3HD. I l'endemà, diumenge 13 de febrer, es podrà tornar a veure la producció dins el programa "Nit d'espectacle", a les 21.55 hores pel 33. Aquesta vegada, però, en versió 2D.
Anar al contingut