Reemissió

"Sèniors" mostra com es pot conviure amb la malaltia

Coneixem tres persones que afronten els seus problemes de salut amb coratge i un somriure: la Vicenta, la Pepa i en Xavier.

Aquest divendres, el programa del 33 "Sèniors" reemet el capítol "Conviure amb la malaltia", en què els protagonistes són tres persones que conviuen de prop amb la malaltia amb coratge i un somriure. 

Josep Pujol i Vicenta Fàbrega: En Josep i la Vicenta es van conèixer de petits a Vilabertran i han viscut tota la vida junts. Fa pocs anys, a la Vicenta li van diagnosticar Alzheimer. Lluny d'enfonsar-se, la Vicenta lluita dia a dia perquè el desenvolupament de la malaltia sigui com més lent millor. En Josep, la filla i els néts fan pinya per ajudar la Vicenta.

Pepa de la Cruz: La Pepa ha passat moments difícils a la vida i sempre ha tirat endavant, sense defallir. Quan era jove, el seu marit es va morir de càncer i es va quedar sola amb tres fills. Anys després, en una revetlla de Sant Joan, el seu fill Joan va tenir un accident de moto. Va estar 17 dies en coma. Avui en Joan, que li queda alguna seqüela de l'accident, viu amb la mare a Palafrugell.

Xavier Cuatrecasas: Va tenir poliomielitis de petit: "La meva infància la recordo rodejat de bates blanques". El suport del seu pare va ser fonamental perquè en Xavier no veiés la malaltia com un impediment i fes el que volgués: "Moltes vegades no me n'adono, que vaig en cadira de rodes". Establert a la Garriga, en Xavier lluita perquè la societat sigui una mica més inconformista.

Anar al contingut