Els millors curts

L'Alternativa, a "Territoris Film-Fest"

El programa ofereix tres dels curts més destacats projectats a l'Alternativa, festival de cinema independent de Barcelona, un certamen de prestigi que ja ha arribat a les 17 edicions.

L'Alternativa, festival de cinema independent de Barcelona, és una iniciativa de La Fàbrica de Cinema Alternatiu, una associació que promou la divulgació i exhibició de pel·lícules independents i fomenta la creació d'espais de trobada i de formació amb professionals. Aquest certamen, que ja ha arribat a les 17 edicions, té tres seccions oficials: llargmetratges de ficció, llargmetratges documentals i curtmetratges de ficció, animació, experimentals i documentals.

En el "Territoris Film-Fest" d'aquesta setmana es podran veure tres dels curts més destacats que s'han projectat en aquest festival barceloní: música, cuina, humor i amor. Un menú força equilibrat.

Els curtmetratges


"Music for one apartment and six drummers"


Un clàssic dels curtmetratges realitzat l'any 2001 pels suecs Ola Simmonsson i Johannes Stjärn, "Music for one apartment and six drummers" és una peça difícil de qualificar, a mig camí entre la ficció i la comèdia musical. Reconegut amb una inacabable llista de premis, aquest curt és un exemple del que pot arribar a ser l'"okupació" pacífica i artística de l'habitatge d'un matrimoni de classe mitjana.


"Western spaghetti"


Aquest curt el signaria, sense gaires miraments, el mateix Ferran Adrià. "Western spaghetti" és un matrimoni perfecte entre l'animació "stop motion" i la gastronomia. Produït l'any 2008 pel director novaiorquès PES, aquest curtmetratge va ser escollit per la revista "Time" millor vídeo viral d'aquell any.


"Seemannstreue"

Dirigit i escrit per la realitzadora alemanya Anna Kalus l'any 2007, aquest peça de 10 minuts inspirada en un poema macabre de Joachim Ringelnatz ens ofereix, des d'una estètica singular i gairebé onírica, l'exaltació de l'amor perdut.
Anar al contingut