Xacra

Esport i dopatge, a "Banda ampla"

És possible superar grans marques esportives sense dopatge? Condemnar-ho i demanar millors resultats, és compatible?

L"operació Llebrer", l'última gran investigació contra el dopatge, ha destapat una presumpta xarxa de distribució de substàncies i ha implicat alguns dels noms més coneguts de l'atletisme, unes revelacions que han enterbolit els èxits més recents de l'esport espanyol. El contrast entre la cara fosca de l'esport i els seus valors positius centraran aquest dijous el "Banda ampla", el debat dirigit i presentat per Lídia Heredia a TV3.

Per què hi ha dopatge a l'esport? Per l'afany de guanyar? Per la pressió que reben els esportistes d'elit? El problema del dopatge reflecteix el que passa, de forma generalitzada, a la societat? Tots hem fet trampes per guanyar, alguna vegada? A "Banda ampla" també es parlarà dels beneficis -tant per a la salut com personalment- que suposa la pràctica de l'esport i de l'exemple que donen els esportistes a la societat i, especialment, als nens.

Per debatre sobre tot plegat, al plató hi haurà esportistes i exesportistes de diferents disciplines, tant professionals com amateurs, a més de metges i entrenadors. També hi participaran el periodista esportiu de TV3 Xavier Bonastre, l'entrenadora de la selecció espanyola de natació sincronitzada Anna Tarrés i el campió de waterpolo als Jocs Olímpics d'Atlanta 96 Jordi Sans. Com cada setmana, el plató de "Banda ampla" es completarà amb la presència de persones procedents de dues poblacions catalanes, en aquest cas, Sallent i Vila-seca.
Anar al contingut