Agricultura ecològica

Pere Puigdomènech i Gustavo Duch a "Singulars"

En el programa d'aquesta setmana, parlem dels pros i contres de l'agricultura intensiva i l'agricultura ecològica, i ho hem fet amb dos experts en la matèria.

Cada cop veiem més al nostre voltant productes que porten l'etiqueta d'ecològics, i sentim parlar sovint de "productes de quilòmetre 0", "slow food" o "agricultura integrada".

Espanya és el principal productor d'agricultura ecològica de la Unió Europea i el sisè productor a escala mundial. El conreu ecològic creix un 15% anualment i tot plegat no sembla una tendència passatgera.

A "Singulars" ens acompanyaran Pere Puigdomènech, director del Centre de Recerca Agrigenòmica i professor de recerca del CSIC, el Consell Superior d'Investigacions Científiques; i Gustavo Duch, veterinari, cofundador de Veterinaris sense Fronteres i autor del llibre "Lo que hay que tragar".

Als dos els hem plantejat les preguntes que tots ens podem haver fet: els productes provinents de l'agricultura ecològica tenen propietats nutritives diferents dels de l'agricultura industrial? Podria alimentar tota la població, una agricultura cent per cent ecològica?

Pere Puigdomènech i Gustavo Duch ens parlen també dels productes transgènics. Espanya és líder europeu en cultiu de transgènics, especialment blat de moro, i exporta el 80% de tot el blat de moro transgènic que es consumeix a Europa.

El professor Puigdomènech defensa la seguretat de tots els cultius transgènics, que passen, diu, controls exhaustius. Gustavo Duch els qüestiona perquè diu que ens fan perdre biodiversitat, que provoquen la desaparició de varietats de cultiu.
Anar al contingut