Novetat

El Ral·li Catalunya-Costa Daurada, en directe al 33 i Esport 3

Es transmetrà en directe el tram de Riudecanyes en un programa especial que durarà més de dues hores. Es podrà seguir pel canal 33 i, de manera simultània, pel nou canal Esport 3.

La gran novetat de la cobertura de TV3 per al Ral·li Catalunya-Costa Daurada serà la transmissió en directe del tram de Riudecanyes dissabte que ve, dia 23, a partir de les 15.30, en un programa especial que durarà més de dues hores. La transmissió es farà pel canal 33 i, de manera simultània, pel nou canal Esport 3, que aquest cap de setmana comença el període de proves.

Un acord a tres bandes


Aquesta nova edició del Ral·li Catalunya-Costa Daurada no serà un ral·li més per als teleespectadors de TV3. El gran nombre d'aficionats catalans tindran l'oportunitat de veure en directe els 18 quilòmetres del tram de Riudecanyes, un dels més espectaculars del traçat d'enguany. L'estreta col·laboració entre TV3, el RACC i North One (l'empresa que explota els drets del Mundial de ral·lis) permetrà fer realitat un projecte d'una gran complexitat tècnica. Els últims anys s'han fet altres transmissions en directe del Mundial de ral·lis, però en la seva majoria han fet el seguiment de les anomenades "superespecials", és a dir, trams molt curts, en recintes tancats o limitats, més semblants a un circuit que no pas a un tram de ral·lis.

Tots els angles

La proposta que presenta TV3 per a aquesta ocasió va més enllà, busca copsar l'essència d'aquesta espectacular especialitat amb la transmissió d'un tram de debò, i oferirà les imatges dels WRCars fregant els arbres dels vorals, amb tota la intensitat i espectacularitat. La manera més genuïna de viure un ral·li és des de dins el cotxe i aquesta serà una de les perspectives d'imatge que s'utilitzaran en aquesta transmissió. Les càmeres dins els cotxes ("on board") seran un dels pilars de la transmissió. Les imatges del que està passant dins els vehicles es podran veure en directe des de casa, així com l'àudio de les notes que canta el copilot, amb l'emoció de saber que allò està passant en aquell precís instant en el cotxe de Loeb, Sordo o Räikkönen.

A les càmeres "on board" s'hi afegirà la vista d'ocell que ens oferirà la càmera ubicada dalt d'un helicòpter ("wescam"), sense oblidar les càmeres terrestres situades en diferents punts del traçat, sobretot, a la sortida i l'arribada.

Un equip de luxe


A més, la transmissió, que serà conduïda per Santi Faro, comptarà amb un equip d'excepció, començant pel pilot Xevi Pons. El líder de la categoria SWRC serà qui ajudarà els espectadors a entendre les dificultats i secrets de la conducció d'aquesta competició. Al costat de Pons, la transmissió del 33 i de l'Esport 3 comptarà també amb Luis Moya, tota una institució en el món dels ral·lis i un analista extraordinari per copilotar una transmissió d'aquestes característiques.

Tot aquest desplegament es completarà amb la cobertura tradicional de TV3 de dijous a divendres, amb informació permanent al 3/24, "Telenotícies", "Esport club" i "Motor a fons". També el portal d'esports elsesports.cat farà el seguiment del ral·li i la transmissió del tram de Riudecanyes.

Realització
: Toni Moreno
Producció: Francesc Ortega / Lourdes Aixerch
Ajudant de realització: Francesc Concellon
Ajudant de producció: M. Rigau / Oriol Fabra
Cap tècnic: Jaume Escalera
Anar al contingut