Retenir el talent

"Valor afegit" analitza la fuga de cervells

Com les empreses i universitats catalanes s'esforcen per retenir el talent d'investigadors i científics, una distribuïdora catalana que ha diversificat negoci, i la primera oficina a Catalunya del banc equatorià més important, temes dels reportatges d'aquesta setmana.

Aquesta setmana "Valor afegit" presenta els reportatges següents:

Retenir el talent
Les principals ciutats europees competeixen per atraure científics i investigadors que treballin a les seves empreses i universitats. És l'anomenada economia del coneixement, absolutament necessària per competir en un món globalitzat. Donar uns bons serveis, alleugerir els tràmits burocràtics i, sobretot, la concentració d'altres cervells privilegiats són alguns dels elements que poden fer que el talent es quedi a Barcelona.

Josep Escolà, president de Savor
Parlem amb el màxim responsable d'una de les distribuïdores de cinema més actives de Catalunya. Savor va començar en el món del vídeo i va anar diversificant el negoci. Ara distrubueixen pel·lícules, DVDs, Blu-ray i estan preparats també per entrar en el negoci d'internet.

Un banc equatorià a l'Hospitalet
L'entitat financera més important de l'Equador, el banc Pichincha, ha obert portes a l'Hospitalet de Llobregat i pot operar com a qualsevol altra entitat espanyola, encara que està pensada per donar servei, sobretot, al milió d'equatorians que han arribat a Espanya.
Anar al contingut