ENTRE LÍNIES

"Lliure elecció" i "Ball reservat", aquest dilluns, a "Entre línies"

Aquest dilluns, "Entre línies" dedica el programa a les famílies que eduquen els seus fills a casa i, a més, ens mostra el Lap Dance, una nova modalitat de ball eròtic.

Aquest dilluns, el programa "Entre línies" presenta els següents reportatges:

"Lliure elecció"

Cada cop més famílies decideixen educar els seus fills a casa o apuntar-los a l'escola lliure, malgrat que, en aquest cas, l'autoritat competent, el Ministeri d'Educació argumenta que ha de prevaldre el dret del menor a ser escolaritzat dels 6 als 16 anys, per sobre de la ideologia dels pares. Una opció regulada en altres països com Itàlia, Bèlgica, França, Anglaterra, Portugal, Nova Zelanda, el Canadà o els Estats Units, i que aquí ha quedat desestimada en la reforma educativa. En aquest sentit, les mil famílies que hi ha a Espanya, dues-centes de les quals són a Catalunya, denuncien el greuge comparatiu que implica haver triat aquesta opció, ja que, per exemple, els seus fills s'han d'esperar fins als 18 anys a tenir el títol de secundària que s'obté als 16 o que l'accés a la universitat ha de ser a partir dels 25 anys.

Els detractors d'aquest sistema d'estudi alternatiu, basat en l'acompanyament en l'aprenentatge defugint l'adoctrinament, en critiquen la manca d'un currículum escolar i de socialització dels menors.

Hem conegut el cas de la família de l'Esther i en Lluís, i els seus fills, en Pol de 13 anys, l'Ona de 10 i la Marta de 2. Els pares són professors i han decidit educar els nens a casa, ja que la feina no els permetia estar amb ells i perquè no entenen per què poden educar altres menors i no els propis. A més, no estan d'acord amb el model de societat -amb valors patriarcals o competitius- que reflexa a l'escola i prefereixen potenciar l'ajuda i la llibertat a través també d'activitats extraescolars com ara el circ, l'atletisme o la música. A part d'assolir coneixements a través de l'experiència, com ara ajudar a fer el dinar explicant quant costa i la quantitat que es necessita de cada ingredient, també fan excursions a museus, biblioteques a la muntanya -a conèixer els ocells- o trobades amb altres famílies per compartir experiències i que els petits es relacionin amb altres nens.

Un reportatge d'Anna Viñas i Raquel García.

"Ball reservat"

L'èxit del Lap Dance fa que cada cop més ballarines eròtiques incloguin aquesta opció en el seu repertori, a més del típic "striptease" a la barra. Els locals d'espectacles reserven zones exclusives per a aquesta modalitat, on els clients s'asseuen en un sofà mentre les noies els exciten ballant sobre ells sense que aquests les puguin tocar. Hem estat a "Punt X" de Torreferrera, la sala d'espectacles eròtics més gran d'Europa, que contracta, a través d'una empresa, diferents ballarines de Lap Dance que també actuen fent gira per diferents locals catalans. Per evitar malentesos, entre les normes d'aquestes professionals hi ha, per damunt de tot, les de no alternar amb els clients o la potestat de decidir quan volen fer un nus integral.

Els dies que hem estat en aquesta sala de Lleida hem conegut la Maria, romanesa de 21 anys, i la Paula, brasilera de 23. A totes dues els van oferir la possibilitat de guanyar-se la vida com a ballarines eròtiques, tot i que, en un primer moment, els va costar acostumar-s'hi. Pel que fa a l'especialitat del Lap Dance, la Paula explica que com a brasilera sempre li ha agradat innovar en el ball. La Maria diu que ja s'hi dedicava al seu país, però que cobrava molt poc.

Un reportatge de Mariona Mesull i Ariadna Moner.
Anar al contingut