NOU PROJECTE

El Circuit Català de Cinema Digital trasllada la cultura al públic comarcal

BeNeCé/VAV, SECIES, TV3 i L'Auditori presenten aquesta iniciativa que neix amb la intenció d'acostar la cultura al públic comarcal, traslladant arreu del territori els grans esdeveniments, com ara concerts i espectacles diversos.

Veure i viure concerts en directe que s'estan produint a Barcelona des de Berga, Mollerussa, la Seu d'Urgell, Palamós o Lleida, ja és possible gràcies al Circuit Català de Cinema Digital. Es tracta d'una iniciativa que pretén apropar la cultura al públic comarcal i traslladar així, a través de les pantalles dels cinemes digitalitzats i associats al Circuit, esdeveniments de gran format que, per les seves dimensions, només s'organitzen a les grans ciutats.

El projecte és el resultat de la coordinació de la productora BeNeCé, Televisió de Catalunya, L'Auditori i la Sociedad de Empresarios de Cines de España (SECIES).

Montse Guiu, representant de SECIES, insisteix en el fet que es tracti d'una experiència absolutament nova i pionera a nivell nacional, que "oferirà continguts alternatius", ja siguin musicals, esportius o culturals, de forma "molt més intimista" a les zones que no formen part de la zona metropolitana. Guiu està convençuda que ben aviat moltes més sales voldran adherir-s'hi i assegura que "el projecte està in crescendo". Xavier Atance, director de BeNeCé, remarca que la iniciativa "tècnicament és molt fàcil" i serà "una bona manera de crear nous espectadors al cinema i de promocionar, per exemple, pel·lícules d'autor, que sovint només tenen presència en algunes sales de grans ciutats".

Víctor Carrera, cap de Relacions Internacionals de TV3, assegura que la iniciativa ha de garantir "la qualitat del servei, la proximitat amb la població de les diferents comarques i el suport als esdeveniments culturals". La televisió pública catalana preveu incloure dins del projecte, l'emissió de diferents "tv movies" produïdes per TV3, així com el Piromusical que cada any clou les Festes de la Mercè de Barcelona.

El primer esdeveniment que es projectarà en directe serà el concert d'Els Pets a l'Auditori de Barcelona, el proper 23 de novembre, i s'emetrà, de manera simultània, als
Cinemes Arinko de Palamós, als Cinemes Urgell de Mollerussa, als Cinemes Principal de Lleida, als Cinemes Guiu de la Seu d'Urgell, i als Cinemes Catalunya de Berga. Lluís Gavaldà, vocalista del grup, admet estar "encantat de participar en aquesta iniciativa ja que Els Pets portem molts anys reivindicant la diversitat de Catalunya". A més, afegeix el cantant, "aquesta serà una bona oportunitat per despendre'ns de la imatge de disbauxa i desvergonyiment que ens ha caracteritzat durant anys i permetre que el públic que s'ha fet gran amb nosaltres, i ara ja té fills, pugui gaudir en directe d'una actuació sense les incomoditats dels concerts en viu". En la mateixa línia s'expressa el seu company, Joan Reig, que lamenta que la tecnologia sovint s'utilitzi per "aïllar les persones" en lloc de fer-les sortir i socialitzar-se, activitats que el Circuit Català de Cinema Digital posarà a l'abast del públic comarcal.

El circuit ja va fer la seva prova pilot el passat 9 de novembre a Palamós, amb la projecció en diferit del muntatge musical "Mar i Cel". Joan Lluís Bozzo, de la companyia Dagoll Dagom i director de l'obra, reconeix "haver-se sorprès i il·lusionat amb la bona acollida que va tenir la projecció entre el públic de la Costa Brava". L'actor i director de teatre destaca també que "l'èxit o el fracàs del Circuit depenen existencialment de dues coses: de la qualitat de les emissions i de la continuïtat que siguem capaços d'oferir-ne". Segons Bozzo, "cal crear el costum d'anar al cinema a veure altres formats culturals entre la població de les diferents comarques de Catalunya, a través d'una bona oferta i aconseguir, d'aquesta manera, un públic fidel".

L'entrada a les sales de cinema costarà sis euros i, de moment, el Circuit té previst projectar almenys un esdeveniment musical i una pel·lícula d'autor cada mes.
Anar al contingut