EL DOCUMENTAL

"El documental" emet dissabte "Castells"

"El documental" oferirà dissabte una visió "des de fora" del món casteller: la Colla Joves dels Xiquets de Valls vista per un jove realitzador alemany.

El dissabte 23 de setembre, "El documental" emetrà "Castells", una producció alemanya de Sphinx Media amb Hochschule für Fernsehen und Film (Munic) de l'any 2005 realitzada per un director vinculat molt directament amb Valls i les seves tradicions.

L'equip fa el seguiment de la Colla Joves dels Xiquets de Valls al llarg d'una temporada castellera. Trobades, assajos, actuacions... van refermant la confiança que acaba portant la colla a enfrontar-se amb les fites més importants de la temporada. D'una banda, la Festa Major de Valls i, de l'altra, el Concurs de Colles de Tarragona.

Motivats per la rivalitat amb la Vella, l'altra colla de la vila, la Colla Joves lluita per superar-la en qualsevol plaça on es trobin. El dos de vuit a la plaça del Blat de Valls mostra finalment tota la força d'aquesta tradició. Som testimonis de la tensió, de l'emoció, dels dubtes de la canalla, de l'alegria, de la decepció...

Aquest documental ha rebut el primer premi en el Festival Internacional de Documentals de Munic 2006.

Fitxa tècnica:
Director: Gereon Wetzel
Guionista: Gereon Wetzel
Fotografia: Josef Mayerhofer
Muntatge: Gereon Wetzel i Jörg Adolph
Música: Francesc Cassú

El director Gereon Wetzel va néixer el 30-09-1972 a Bonn. Llicenciat en Prehistòria i Arqueologia per la Universitat de Heidelberg, el curs 1999-2000 s'està a Barcelona com a professor d'alemany. Entre el 2000 i el 2006 estudia a l'Escola Universitària de Cinematografia de Munic en l'especialitat documentals. Actualment viu i treballa a Munic com a realitzador de documentals.
Anar al contingut