Òpera i mar

El Liceu a la platja té una cita amb "Doña Francisquita"

El Gran Teatre del Liceu presenta aquesta obra mestra de la sarsuela, que serà retransmesa en directe a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta a través d'una pantalla gegant.

Un any més, el Liceu retransmetrà un dels seus espectacles a través d'una pantalla gegant instal·lada a la plaça del Mar, a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta. Aquest cop es podrà veure la popular sarsuela "Doña Francisquita". La cita serà aquest dimecres, dia 28 de juliol, i es podrà seguir en directe a través del 33, amb la presentació a càrrec de Pol Marsà i Elisabet Carnicé.

La sarsuela Doña Francisquita va ser definida pels seus autors -el compositor Amadeu Vives i els llibretistes Federico Romero i Guillermo Fernández-Shaw- com a "comèdia lírica". La idea de partir de l'obra de Lope de Vega "La discreta enamorada" va del mateix Vives. A l'estrena del Teatro Apolo de Madrid el 17 d'octubre de 1923, l'autor no hi va poder assistir perquè havia sofert un greu accident (l'orquestració va ser acabada per Joaquín Turina i altres assistents seus), però sí que va seguir des del seu llit, per telèfon, el grandiós èxit que va tenir l'obra.

Doña Francisquita


Direcció d'escena: Luis Olmos
Escenografia: Jon Berrondo
Vestuari: María Luisa Engel
Il·luminació: Juan Gómez Cornejo
Coreografia: Florencio Campo
Producció: Teatro de la Zarzuela (Madrid)

Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu
Direcció del Cor: José Luis Basso

Repartiment:

Francisquita: Mariola Cantarero
Aurora la Beltrana:  Milagros Martín
Fernando, estudiant: Josep Bros
Cardona, estudiant:  Julio Morales
Doña Francisca, mare de Francisquita: Amelia Font
Don Matías, pare de Fernando: Enrique Baquerizo
Anar al contingut