ESPECIAL HAVANERES

El 33 transmet el concert de Port-Bo al Palau de la Música

El 33 emet dissabte a les 21.15 el concert d'aquest conegut grup d'havaneres que es va fer el 6 de juny al Palau de la Música Catalana.

El concert de Port-Bo va ser inclòs en la XI Temporada de Concert de Tarda i va ser la primera vegada que l'havanera entrava en la programació estable del Palau de la Música.

El concert es va dividir en dues parts i es van incloure temes com "Divertimento", de Xavier Montsalvatge; "Tornaré", de Josep Lluís Ortega Monasterio; o "Tango", d'Isaac Albéniz, i un recull d'havaneres clàssiques des dels orígens del gènere fins als nostres dies. Els quatre components del grup Port-Bo (Francesc Ramón, Alfons Carreres, Irineo Ferrer i Carles Casanovas) van estar acompanyats per Joan Furió, a la guitarra, per Antoni Mas, al piano, i per Antoni Gadea, a la percussió.

El grup Port-Bo va néixer l'any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre: "Calella de Palafrugell i les havaneres". El trio inicial, format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató, sovint era acompanyat al piano pel mestre Frederic Sirés, autor de l'havanera "La gavina". El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l'impulsor de la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, i ha participat en totes les seves edicions.

A més de ser present en les cantades més importants de Catalunya, ho ha fet també a Mondragón, Donostia, Bilbao, Madrid, Valladolid, Torrevella, Mallorca, Menorca, Formentera, Perpinyà, Cotlliure, Luxemburg, Amsterdam, Zuric, Hessel i l'Havana. Durant les diferents etapes del grup s'han enregistrat 14 discos en solitari amb més de 160 temes diferents a més d'un disc amb Gema.4 i l'altre de sardanes cantades amb el grup Peix Fregit.

En l'actualitat el grup el formen el tenor Francesc Ramon (Xiqui), el segon tenor Alfons Carreras (Fonso), el baríton Irineo Ferrer (Mineu). Carles Casanovas s'encarrega de la veu baixa, la guitarra i la direcció musical.
Anar al contingut