Competició internacional

"Les veus del Pamano", finalista als Banff World Television Awards

La minisèrie, basada en la novel·la homònima de Jaume Cabré i coproduïda per TV3, competirà en la categoria de Dramàtics en el certamen canadenc, que se celebrarà del 13 al 16 de juny.

La minisèrie "Les veus del Pamano" ha estat seleccionada com a finalista dels Banff World Television Awards (Banff, Alberta, Canadà), que se celebraran del 13 al 16 de juny.

"Les veus del Pamano" competirà en la categoria de Dramàtics, apartat de Minisèries. Les altres produccions seleccionades són la canadenca "Diamonds", la belga "Flesh and Bones", la britànica "Occupation", la russa "Palm Sunday" i l'alemanya "The Krupps - A Family Between War and Peace".

Dirigida per Lluís M. Güell i basada en la novel·la homònima de Jaume Cabré (editada per Proa), "Les veus del Pamano" aborda la història d'un jove mestre d'escola que en plena postguerra és destinat a un petit poble dels Pirineus, on s'estableix amb la seva dona embarassada. Molt aviat la seva idea d'una vida idíl·lica a la muntanya s'esvaeix i es veu obligat a portar una doble vida, atrapat entre el sector falangista del poble i les lluites secretes dels maquis. Cinquanta anys més tard, una altra mestra troba les llibretes on el protagonista havia deixat constància de la seva veritat, diametralment oposada a la història oficial, que va passar de generació a generació.

"Les veus del Pamano" és una coproducció de Televisió de Catalunya, Diagonal Televisió i Mallerich Films-Paco Poch, i està protagonitzada per Roger Coma, Francesc Orella, Montse Germán, Mar Ulldemolins, Àlex Brendemühl i Rosa Renom.

L'estrena per TV3 va tenir una quota total del 21,3% i una audiència mitjana de 667.000 espectadors, al llarg dels dos capítols. A més, la sèrie va despertar l'interès de bona part dels espectadors, ja que 1.917.000 persones van seguir la trama, com a mínim durant un minut, els dos dies d'emissió, que va ocupar 188 minuts de la graella del dilluns 16 i del dimarts 17 de novembre.

Anar al contingut