Canvi d'hora

Aquest cap de setmana avancem els rellotges

La matinada d'aquest diumenge 28 de març s'avançarà el rellotge una hora per optimitzar l'aprofitament de les hores de sol del matí i allargar el temps de llum natural a la tarda.

Aquest diumenge 26 de març haurem d'avançar els rellotges una hora. A les 2.00 de la matinada de diumenge seran les 3.00. L'avançament de l'hora permet optimitzar l'aprofitament de les hores de sol del matí i allargar el temps de llum natural a la tarda, per tal de reduir la despesa energètica relacionada amb la il·luminació artificial. Aquesta mesura s'aplica de manera coordinada a tota la UE.

Segons l'Institut Català d'Energia (ICAEN), l'horari d'estiu suposarà un estalvi de 21 milions d'euros a Catalunya durant els set mesos que estarà en vigor, principalment en el sector domèstic i, en menor mesura, en els serveis, el comerç i la indústria.

Una mica d'història
A gairebé tot Europa es mouen els rellotges al mateix temps. Això es va començar a fer a partir de la crisi del petroli del 1974, quan alguns països van decidir canviar l'hora per aprofitar millor la llum solar i consumir, així, menys electricitat. Des de l'any 1981, el canvi horari ha passat a ser una normativa de la Unió Europea.
Anar al contingut