CATALAN TV

TVC cedirà programes de Catalan TV, la nova cadena de televisió de l'Alguer

Televisió de Catalunya contribuirà a la normalització i difusió de la llengua catalana a l'Alguer a través de la cessió de programes de producció pròpia a la nova televisió Catalan TV.

Catalan TV, canal d'iniciativa privada, comença les emissions a principis d'agost i té previst emetre un 50% de la seva programació en català i l'altre 50% en italià.

Nascut amb l'objectiu de promoure la cultura, la història i els costums socials algueresos, Catalan TV vol fomentar molt especialment la transmissió de la llengua i cultura catalanes. Es calcula que parlen l'alguerès prop d'un 40% dels habitants d'aquest municipi de l'illa de Sardenya.

El nou canal començarà emetent durant nou hores diàries i anirà ampliant progressivament la seva programació, composta per informatius, esports, programes divulgatius i d'entreteniment i cursos de català.

Televisió de Catalunya ha subscrit un conveni de col·laboració amb Catalan TV per a la cessió d'un ampli ventall de programes de diferents gèneres: des de "sitcoms" com "Plats Bruts" o "Quico el progre" i telenovel·les com "Secrets de família", fins a programes documentals i culturals com "Aleph", "L'oblit del passat" o "Tarasca".
Anar al contingut