BALSEROS

"Balseros" es queda en la nominació i no obté l'Oscar com a millor llargmetratge documental

"Balseros" no obté l'Oscar com a millor llargmetratge documental que finalment s'endú la nord-americana "The Fog of War".

"Balseros" no ha aconseguit emportar-se l'Oscar al qual estava nominada com a millor llargmetratge documental i ha estat una competidora nord-americana, "The Fog of War", la que se l'ha endut. La pel·lícula guanyadora, que recull les impressions de l'exsecretari de Defensa Robert McNamara sobre la guerra del Vietnam, ha estat un dels documentals de més èxit de públic aquest any als Estats Units. En aquesta categoria també competien els films "Capturing The Friedmans", "My Architect" i "The Weather Underground".

"Balseros", codirigida por Carles Bosch i Josep Maria Domènech, ha estat en aquesta edició l'única pel·lícula espanyola. La cinta, que va néixer a la "cuina" del programa "30 minuts" de TV3, ha acabat així una llarga aventura cap als Oscars.

Va néixer l'estiu de l'any 94 en forma d'un "30 minuts" que Televisió de Catalunya va dedicar al precari èxode per mar de milers de cubans. El reportatge, de Carles Bosch i Josep Maria Domènech, explicava la fugida massiva de cubans que ho abandonaven tot i que es llançaven a la mar amb qualsevol cosa que surés per fer realitat el seu somni americà.

La pel·lícula recupera aquest moment i mostra també la realitat de set d'aquests protagonistes i de les seves famílies anys més tard, als Estats Units -les seves frustracions i els seus èxits.

La cursa del film fins a Hollywood ha estat molt més curta que el periple d'aquests cubans. Des que el 21 de novembre la revista "Variety" va filtrar que el film havia estat preseleccionat per l'Acadèmia, els autors van entrar en una cursa de presentacions i exhibicions en diferents festivals per promocionar "Balseros". La pilota s'anava fent gran, "Balseros" obtenia guardons en alguns del 50 certàmens en què ha participat i el 27 de gener saltava la sorpresa: la pel·lícula era una de les cinc nominades a l'Oscar a la millor pel·lícula documental.

Més informació a telenoticies.com.
Anar al contingut