Dues joves invidents a l'Índia

Estrenen a Barcelona "El camí dels somnis"

"El camí dels somnis", una producció de Cinefilms amb la col·laboració de Televisió de Catalunya s'estrena l'11 de desembre a Barcelona

Dissabte dia 11 de desembre del 2009 s'estrena a Barcelona el documental "El camí dels somnis", una producció de Cinefilms que ha comptat amb la participació de Televisió de Catalunya, dirigit pel manresà Joan Soler. Aquest documental ens acosta al dia a dia de l'activitat solidària de dues noies amb discapacitat visual, l'Anna i la Núria, que es desenvolupa en el marc de les escoles especials que formen part del projecte de la Fundació Vicenç Ferrer a Anantapur, a l'estat indi d'Andhra Pradesh. Va ser estrenat el 26 de novembre a Manresa, on va ser acollit amb una gran expectació.

L'Alba i la Núria, dues joves invidents catalanes, mantenen una lluita quotidiana contra les limitacions que els imposa la seva discapacitat. El seu esperit de superació i la seva generositat els permet aconseguir fites excepcionals i dedicar el seu temps i esforç a ajudar els altres. No satisfetes integrant-se plenament en un món de vidents, l'Alba i la Núria aconsegueixen fites sorprenents.

La seva activitat, vinculada amb la introducció de les noves tecnologies a les escoles especials per a invidents de la Fundació Vicenç Ferrer a l'Índia, esdevé una experiència inoblidable que ens interpel·la directament a tots a propòsit dels nostres límits i de la capacitat de superació humana.

"El camí dels somnis" ens mostra tant la vida quotidiana d'aquestes noies a Catalunya, a l'escola, a la feina, a casa... com l'activitat que fan a l'Índia. A partir d'un primer viatge en què totes dues van prendre contacte amb la Fundació, el documental les segueix ara en la se va segona estada entre els nens d'Anantapur. En els espais de temps que els deixa la feina a l'escola totes dues s'endinsen en diversos espais i situacions singulars mentre reflexionen en veu alta sobre els seus somnis de futur i el camí per aconseguir-los.

Aquest documental ha comptat amb la col·laboració de l'Institut Català d'Indústries Culturals, la Fundació Jesús Serra (Grup Catalana d'Occident), l'ONCE i la Fundació Vicenç Ferrer, així com amb el finançament de l'Institut Català de Finances.

En Joan Soler, el director, va guanyar el Premi Goya al millor curtmetratge documental de l'any 2004 amb "Els nens del Nepal".

Fitxa tècnica:
Direcció: Joan Soler
Guió: Carmen Ávalos, Manuel Martínez, Carles M. Gómez-Quintero, Joan Soler
Director de fotografia: Carles M. Gómez-Quintero
Cap de so: Eva Valiño
Directora de producció: Antònia Casado
Cap de producció: Manuel Martínez
Música original: Francesc Gener
Muntatge d'imatge: Carles Muñoz, Joan Soler
Muntatge de so: Jorge Caballero, Joan Soler

Rodat a Anantapur, Hampi (Índia), Barcelona, Sabadell, Bellaterra i l'Ametlla del Vallès.

Lloc web d'"El camí dels somnis"

Anar al contingut