Joves pel món

"Blog Europa", al tv3.cat i al 33

Una sèrie de minidocumentals que vol mostrar la realitat social europea a través dels ulls d'estudiants catalans de Periodisme i de Comunicació Audiovisual.

Europa té 90 milions d'habitants d'entre 15 i 29 anys. La seva visió sobre el continent és ben diferent del de les generacions anteriors. Els joves europeus han conegut de sempre una Europa unida i sense fronteres, parlen més llengües que mai i alguns d'ells fins i tot tenen l'oportunitat d'estudiar en altres països. Però, malgrat tot, més enllà dels tòpics i d'una llunyana visió institucional, Europa és, per a la majoria dels joves, una gran desconeguda. "Blog Europa" proposa una descoberta sobre el vell continent amb una mirada jove.

"Blog Europa" és una iniciativa del Departament de Nous Formats de Televisió de Catalunya que vol mostrar la realitat social europea a través dels ulls d'estudiants catalans de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. Els joves, que tenen entre 19 i 24 anys, aprofiten una beca Erasmus en diverses ciutats d'Europa per explicar històries curtes en primera persona sobre la seva experiència europea.

Els estudiants enregistren aquests reportatges amb una petita càmera de vídeo digital d'alta definició. Són mirades subjectives, a mig camí entre la crònica periodística i un blog de viatge, i afronten temes culturals, de costums i de maneres de viure, sobre problemes socials, multiculturalitat, fets d'actualitat, etc.

El programa

"Blog Europa" és una iniciativa per a la web que té també una finestra televisiva.

En el blog, els estudiants penjaran els seus vídeos europeus i també escriuran sobre les seves impressions i vivències. El blog, on els usuaris tindran accés a tots els vídeos gravats pels estudiants, permetrà la participació i les opinions de tothom.

Al 33, s'emet un programa setmanal de quinze minuts, els dimarts a les 00.55. Cada programa ofereix entre cinc i sis d'aquestes peces. Algunes setmanes "Blog Europa" mostrarà reportatges proposats pels mateixos estudiants, d'altres, agruparà en temes monogràfics gravacions sobre realitats concretes que els estudiants han observat en les diferents ciutats.

Els estudiants i les ciutats

Les ciutats europees que formaran part de la experiència en els primers mesos són: Berlín, París, Lisboa, Milà, Londres, Praga, Brussel·les, Haarlem (Holanda), Copenhaguen, Lodz (Polònia), Jonkoping (Suècia), Cardiff (Regne Unit) i Lugano (Suïssa).

Els participants, estudiants de Periodisme i Comunicació Audivisual, han accedit al programa a partir d'una crida feta per l'equip de Nous Formats a la UAB, UPF, URV. Cada un d'ells s'ha compromès a enregistrar dos reportatges al mes.
Anar al contingut