Producció de TVC

La producció de TVC "Barraques. La ciutat oblidada", s'estrena a "El documental del mes"

Una versió revisada i més extensa del reportatge emès pel "30 minuts". Aquesta versió ampliada s'ha produït dins de l'àrea de documentals de TV3, i aviat s'emetrà al programa "Sense ficció".

El programa "30 minuts" i "El documental del mes" sumen esforços amb motiu de la celebració del 25è aniversari del programa "30 minuts", de Televisió de Catalunya. Així, "El documental del mes" estrenarà el dia 5 de novembre a 25 sales d'Espanya "Barraques. La ciutat oblidada", una versió revisada i més extensa del reportatge emès pel "30 minuts". Aquesta versió ampliada s'ha produït dins de l'àrea de documentals de TV3, i aviat s'emetrà al programa "Sense ficció".

"Barraques. La ciutat oblidada" va néixer com un reportatge per al programa de TV3 "30 minuts", però després d'una ampliació de la recerca i l'aportació de nous testimonis i materials d'arxiu ha estat possible muntar-ne una versió més extensa en format de documental i reconstruir històries d'una època molt oblidada amb una gran fidelitat.

Aquest documental, produït per Televisió de Catalunya, i que s'emetrà aviat dins el programa "Sense ficció", ha estat dirigit per Alonso Carnicer i Sara Grimal i se centra en el testimoni de persones que havien arribat de moltes zones d'Espanya fugint de la misèria i la persecució política de la postguerra. Aquests immigrants van haver de residir un llarg període de la seva vida en barraques, perquè no van trobar un altre lloc per viure. A principis de la dècada dels 60, s'estima que residien a Barcelona fins a cent mil barraquistes ubicats a barris com el Somorrostro, el Camp de la Bota, els turons del Carmel i a Montjuïc.

"Barraques. La ciutat oblidada" vol recordar uns anys, no gaire llunyans, en què milers de persones, treballadors integrats en la vida de la ciutat, van haver de viure en una mena de ciutat al marge, molt temps sense aigua ni llum i sense els serveis més elementals. Un gran nombre de pel·lícules i fotografies permet tornar a fer visible aquella altra ciutat que la Barcelona del disseny i els grans projectes urbanístics ha volgut enterrar.

Sara Grimal i Alonso Carnicer són reporters de TV3. Han fet reportatges i documentals sobre les transformacions urbanes i del paisatge al llarg del temps, el patrimoni històric i la memòria individual i col·lectiva. Alguns dels seus treballs són la sèrie "Retrats d'indians", "Retorn a l'Edèn" i, per al programa "30 minuts", "Quatre estacions. Marcats pel temps" i "El valor d'un paisatge".
Anar al contingut