Programació especial

TV3 commemora els 20 anys de la caiguda del mur de Berlín

Diversos espais informatius i de divulgació de TV3 i del 33 ofereixen aquests dies una programació especial al voltant del 20è aniversari de l'esfondrament del teló d'acer.

La nit del 9 de novembre del 1989, la frontera que separava la capital alemanya de l'est amb la de l'oest va esfondrar-se i va donar pas a un nou país reunificat. Les dues Alemanyes quedaven unides de nou després de molts anys de separació, i amb aquest esfondrament moria també un dels símbols més característics de la guerra freda.

Per commemorar l'aniversari, durant tot el novembre, TV3, el 33 i el 3/24 oferiran especials dedicats a analitzar la història que acompanya la creació i caiguda del mur i les repercussions socials, econòmiques i polítiques que la seva desaparició ha tingut per a tots els europeus.

Els "Telenotícies" de TV3 seguiran des de la capital alemanya els diferents actes que commemoren l'aniversari de la caiguda del mur i l'inici de la reunificació europea. El corresponsal de la cadena a Brussel·les, Martí Anglada, es desplaçarà fins a la capital alemanya per explicar "20 anys després" cap a on mira Alemanya, Europa i el món. A més, des del dia 7, els "TelenotÍcies" recuperaran en diferents reportatges imatges d'arxiu històriques d'una nit que va canviar el món.

A la cobertura dels informatius diaris, també protagonista de les rodes del 3/24, se suma també la cadena de notícies de TVC des de "L'entrevista", que aprofundirà en el tema amb una conversa amb el líder dels estudiants txecs Vaclav Bartuska, empresonat un any abans de la caiguda del mur.


27 d'octubre
"60 minuts": "STASI", una investigació sobre com actuava la policia secreta de la República Federal Alemanya.

29 d'octubre
"Sense ficció": emissió del documental "La nit que va caure el mur. La nota de Schabowski".

3 de novembre
"60 minuts": "Where is the Wall", un documental que indaga sobre on han anat a parar les restes del mur de Berlín.
Canal 3/24: Entrevista a Vaclav Bartuska, escriptor i diplomàtic txec.

5 de novembre
"Sense ficció": emissió del documental "Revolució: presa 2. Retorn als escenaris".
"Millennium": l'equip del programa es desplaça a Berlín per oferir un programa especial dedicat a la caiguda del mur.

8 de novembre
"30 minuts": emissió del reportatge "L'antiga Alemanya de l'est, 20 anys després".

9 de novembre
"Ànima": el magazín cultural del 33 emet un reportatge especial que aborda el tractament cinematogràfic que ha rebut el mur de Berlín al llarg dels anys, abans, durant i després de la seva caiguda.

10 de novembre
"El documental": emissió del documental "Rabbit a la Berlín", preseleccionada per als Oscars d'aquest any, l'obra relata la vida d'uns conills en el mur i com han d'aprendre a viure en la nova situació.

12 de novembre
"Sense ficció": emissió del documental "Carta a l'Anna".

16 de novembre
"Segle XX": emissió del primer capítol del documental "En el temps de la RDA".

23 de novembre

"Segle XX": emissió del segon capítol del documental "En el temps de la RDA".

30 de novembre
"Segle XX": emissió del tercer capítol del documental "En el temps de la RDA".


Berlín, al tv3.cat

El tv3.cat vol celebrar aquesta efemèride amb una activitat ludicoreivindicativa i proposa que, a partir d'aquest divendres, els usuaris es traslladin 20 anys enrere i facin grafitis al mur de Berlín.

A més d'aquesta iniciativa, el tv3.cat dedicarà també una pàgina a la programació especial, on es podrà trobar des de la crònica de l'Eduard Sanjuán a Berlín el 1989 fins als documentals acabats de realitzar commemorant aquest moment històric.

A més, el 3cat24 estrena un blog de la Carla Pedret que estarà vigent fins al 15 de novembre i que inclou el seu testimoni des de Berlín durant les commemoracions de l'aniversari.
Anar al contingut