Periodisme en Medicina

Un reportatge del "Quèquicom", finalista al Boehringer Ingelheim de Medicina

"Un president contra l'Alzheimer", una obra que explica la lluita de Pasqual Maragall contra aquesta malaltia, figura entre els deu aspirants que opten al premi.

"Un president contra l'Alzheimer". Aquest és el títol del reportatge emès pel programa "Quèquicom" de Televisió de Catalunya que ha arribat a la final del premi Boehringer Ingelheim al Periodisme en Medicina. Aquesta obra audiovisual, que té com a fil conductor l'expresident Pasqual Maragall i la seva lluita contra l'Alzheimer, es troba entre els 10 finalistes que opten al premi, que s'atorgarà el dimarts 3 de novembre a la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Madrid.

El reportatge, de Jaume Vilalta i Joan Torrent, ha resultat escollit entre els 295 treballs presentats, dels quals 89 procedien de mitjans audiovisuals. Es tracta de la 23a edició del premi Boehringer Ingelheim al Periodisme en Medicina que atorgarà 12.000 euros a cadascun dels guanyadors.

La cerimònia d'entrega dels premis estarà presidida per diferents personalitats de l'àmbit científic, mèdic, farmacèutic i de la comunicació. En principi, també faran acte de presència a l'entrega autoritats com la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, i el conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, però la seva assistència encara no està confirmada. La ponència magistral de l'acte porta per títol La vocació de metge i anirà a càrrec del professor Ciril Rozman, catedràtic de Medicina i professor emèrit de la Universitat de Barcelona.

Boehringer Ingelheim es troba entre les vint companyies farmacèutiques més grans del món i té dos centres estratègics de producció internacional instal·lats al nostre país, a Sant Cugat del Vallès i a Malgrat de Mar.

Anar al contingut