Càsting per buscar la nova Trinca

Torna La Trinca a TV3

TV3 busca la nova Trinca, i per fer-ho compta amb la participació dels trincos de veritat. Es farà un càsting per tot Catalunya, que s'emetrà per TV3.

El nou programa de La Trinca a TV3, que té el títol provisional "Buscant La Trinca", serà el càsting que es farà per tot Catalunya per trobar els integrants del que ha de ser la nova Trinca. Un cop trobades les persones, seran les protagonistes de la pel·lícula, una comèdia musical, que dirigirà Joaquim Oristrell.

La Trinca va ser un dels fenòmens musicals i escenogràfics més coneguts durant les dècades dels 70 i 80. Parodiava amb humor la societat catalana i espanyola. "Ells van aconseguir riure's de les coses des del punt de vista polític i quotidià", ha dit Mònica Terribas, directora de TVC. "És un dels grans projectes que, com a televisió pública, teníem ganes de tirar endavant. El públic de TV3 és el seu, el d'aquella època, i els qui avui poden entendre el que va significar." Aprofitant el context de la celebració dels 50 anys de la Nova Cançó, el programa té la voluntat de traslladar també a les noves generacions el risc i l'espectacle que va suposar La Trinca en la pretransició i en la transició.

"La idea va sorgir d'una proposta del director de cine Joaquim Oristrell, i vam pensar que ens ho passaríem bé, i aquesta és la fita que tenim des de fa sis anys: passar-nos-ho bé treballant", ha explicat Toni Cruz. La finalitat és fer una pel·lícula, que coproduirà TV3 i que dirigirà Oristrell: "Es tracta de trobar tres cracs, tres grans còmics que cantin i que ballin, perquè serà una comèdia musical." I per trobar aquests tres nous valors, Toni Cruz, Josep Maria Mainat i Miquel Àngel Pascual visitaran sis ciutats catalanes: Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Manresa i una sisena que encara està per determinar. Els candidats, "hauran de cantar i interpretar", ha afegit Mainat.

El càsting consistirà en un procés que passarà per moltes fases i on s'explicarà a les noves generacions, a través d'imatges d'arxiu i de declaracions de personatges destacats, qui eren i què passava en aquella època que La Trinca va retratar amb les seves cançons. "Estem descobrint gent de 25 anys que porta temes de La Trinca al mòbil", ha dit Jordi Roca, director del programa, que també es mostra molt satisfet del fet que aquest programa, d'alguna manera, també serà "La Trinca explicada per ella mateixa".

Els càstings comencen d'aquí a un mes i està previst que a l'abril del 2010 ja hi hagi una nova Trinca. De moment, un telèfon per a aquells que estiguin interessats a ser candidats: 902 219 090.
Anar al contingut