Segona temporada

El 33 estrena la 2a temporada de "Territoris dansa"

Una selecció de les millors obres internacionals, en què la dansa, el cos i el moviment són subjectes protagonistes de la narració audiovisual.

La selecció inclou obres clàssiques com "Blue yellow" (Anglaterra, 1995), de J. Burrows i A. Roberts, una producció realitzada dins el programa "Evidentia" que dirigia la famosa ballarina Silvie Guillem; "21 études à danser" (França, 1999) del cineasta i compositor Thierry de Mey; o l'emblemàtica "Amelia" (Canadà, 2002) una superproducció d'un dels grans noms de la dansa contemporània, Édouard Lock, director de la prestigiosa companyia La la la Human Steps. També presenta les darreres produccions de joves creadors com Sergio Cruz, de qui veurem "Animalz" (Anglaterra, 2006), "DIY" de Royston Tan (Singapur, 2005) o el català Felip Prunyonosa amb "Tik tak tok taktil" (Espanya, 2005) entre altres.

Dins la programació també s'inclou l'estrena televisiva de les noves produccions guanyadores del concurs de projectes 2007 i 2008 coproduïdes per TVC i l'obra "Se fondre", d'Antonin de Bemels, guanyadora del premi internacional VideoDansa, Barcelona del festival IDN.

"Territoris dansa" és una producció de NU2's -associació per a la creació per a Televisió de Catalunya- dirigit per Núria Font i Jordi Lara, realitzat per Ramon Millà, amb producció de Gala Pujol i direcció executiva de Francesc Fàbregas.

NU2's és una associació sense ànim de lucre amb la seu a Barcelona, dirigida per Núria Font i creada el 2004 per gestionar el projecte Imatge, Dansa i Nous Mitjans/Videodansa. Aquest projecte neix amb l'objectiu de mantenir i millorar l'ajuda a la producció i difusió; crear espais d'investigació i debat entorn de les noves tecnologies; programar obres de videodansa, exposicions i "performances" en què els diferents llenguatges dialoguen. NU2's té el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Apostes

El plaer d'apostar és el plaer d'avançar-se a la incertesa. A "Territoris dansa", apostem pel treball dels tres joves creadors que el 2006 es van imposar al concurs de projectes de videodansa que convoca l'associació Nu2's, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i Televisió de Catalunya.

Inclou els vídeos:

APROP
Catalunya 2006
Realització: Aitor Echevarría
Intèrprets: Carolina Alejos i Silvia Marín

"Aprop" captura la coreografia de la pell quan fem l'amor. Una mirada al detall d'una relació amorosa entre dues noies.
Però tota aposta té un risc...

VARIACIONS EN UNA RECTA
Catalunya 2006
Realització: Miquel Àngel Raió i Francesc Sitges-Sardà
Interpretació: Nora Sitges-Sardà
Música: David Sitges-Sardà

Una altra mirada: els ulls que miren una mateixa cosa des de diferents punts de vista. És el tema amb variacions portat a la dansa. El punt de partida era una sola frase coreogràfica de la ballarina Nora Sitges. Amb tres dies de rodatge, centenars de plans i set mil fotografies, Francesc Sitges-Sardà i Miquel Àngel Raió ens proposen cinc maneres de veure una mateixa frase coreogràfica.

PARAOFFELIAS
Catalunya 2006
Realització, coreografia i edició: Beatriz Sánchez
Música: David Dalmazzo

En art, crear vol dir escollir, descartar. Apostar per alguna cosa. Començant per un mateix.
Beatriz Sánchez aposta per l'estètica de la pintura barroca. Formada com a artista plàstica, ens proposa el goig de la pura contemplació. A "Paraoffelias" parteix del personatge shakesperià d'Ofèlia ofegada. Però no hi ha una sola Ofèlia. N'hi ha moltes, i totes… sobreviuen.
Anar al contingut