Responsabilitat de tots

El 33 emet "Home", un documental per salvar la Terra

Un llargmetratge dirigit pel cèlebre fotògraf Yann Arthus-Bertrand que s'estrenarà a 50 països al mateix temps amb motiu del Dia Mundial del Medi ambient.

L'objectiu de Yann Arthus-Bertrand, director; de Luc Besson, distribuïdor, i de François-Henri Pinault, president del Grup PPR, patrocinador oficial de la pel·lícula, consisteix a arribar al màxim nombre de públic possible i convèncer que tots tenim una responsabilitat envers el planeta. El rodatge, realitzat en vídeo digital d'alta definició, ha exigit tres anys de treball, 217 dies de rodatge i gairebé 500 hores de metratge previ al muntatge.

Sinopsi

En els seus 200.000 anys d'existència, l'home ha trencat l'equilibri de gairebé 4.000 milions d'anys d'evolució de la Terra. El preu a pagar és considerable, però és massa tard per ser pessimistes. A la humanitat li queden deu anys escassos per invertir la tendència, conscienciar-se de l'explotació desmesurada de les riqueses de la Terra i canviar la manera de consumir.

Yann Arthus-Bertrand, amb les seves imatges inèdites de més de 50 països vistes des del cel, compartint amb nosaltres la seva capacitat de sorpresa i també les seves preocupacions, col·loca, amb aquesta pel·lícula, una pedra en l'edifici que hem de reconstruir, tots junts.

En les breus seqüències projectades, la poderosa mirada aèria de Yann Arthus-Bertrand traça eixos de comprensió de la catàstrofe ecològica des del pol nord fins al Sahel. Tot això, gràcies als seus innombrables vols en avions i helicòpters, finançats, en part, amb 10 milions d'euros de la multinacional PPR.

"Home", que s'inscriu en la línia de la pel·lícula d'Al Gore, "Una verdad incómoda", és evidentment una pel·lícula militant que, des del primer moment, autoadjudica la missió de remoure consciències, donar-nos a conèixer els moviments tectònics que s'estan produint i incitar-nos a comprometre'ns per actuar.

Encara que és cert que, actualment, està creixent de manera progressiva en les nostres societats un moviment de conscienciació sobre els problemes ecològics, les accions per plantar-hi cara són encara massa lentes i massa tímides.

Però "Home" no és només un documental compromès. És un magnífic objecte cinematogràfic. Cada plànol ens talla l'alè i ens mostra la Terra, la nostra Terra, com mai l'havíem vista. Cada imatge sembla dir-nos: "Mireu que bella que és la Terra, mireu com l'estem destruint però, sobretot, mireu totes aquestes meravelles que encara ens queden per protegir".
Anar al contingut