Història marinera

"Thalassa" redescobreix Lloret de Mar

Abans de convertir-se en un dels pilars turístics de Catalunya, aquest poble de la Costa Brava ja comptava amb un dels ports més importants per al desenvolupament comercial del Mediterrani.

Divendres a la nit, "Thalassa", el programa del mar, presenta els següents reportatges:

Lloret de Mar, memòria marinera (Rumbo Sur Produccions)

És cert que Lloret de Mar s'ha convertit en un dels centres turístics més grans de Catalunya, però aquest poble guarda zelós una llarga història marinera que data d'abans de Crist. Caminarem a través dels carrers de Lloret per descobrir records del seu passat mariner. I és que el port de Lloret de Mar va ser un dels més importants per al desenvolupament del comerç del Mediterrani. Ara ja no queden barques de pesca professional a les platges de Lloret. Aquell món va desaparèixer a mitjans dels anys setanta per l'entrada del turisme, fenomen, però, que va dur al poble noves oportunitats i riquesa. Alguns dels pobladors anònims remenen en la memòria perquè no s'oblidin les arrels de Lloret de Mar.


Panamà, la història d'un canal


Panamà afronta un nou mandat polític dirigit per Martinelli, que va guanyar amb un ampli avantatge les eleccions del passat mes de maig. El nou president hereta un dels projectes més ambiciosos per al país, l'ampliació del canal de Panamà, principal motor de l'economia panamenya. L'eixamplament va començar l'any 2007 i s'espera que s'acabi el 2014.
En aquest reportatge, coneixerem la història de com es va construir el canal de Panamà i com es va convertir en el símbol de la modernització i del desenvolupament econòmic del país. Farem una retrospectiva al passat per entendre millor els reptes de futur que està afrontant la societat panamenya.


L'arxipèlag del Bacallà

L'arxipèlag de Saint-Pierre-et-Miquelon ha viscut sempre d'una sola activitat: la pesca del bacallà. Era barat, nutritiu i abundant, i regia la vida de tota la comunitat. Tenien el dipòsit de bacallà més gran del món. Era l'època d'or per a aquest arxipèlag. Però de tota aquesta bonança, avui, en queda ben poc. Durant els anys noranta es van imposar moratòries dràstiques sobre la pesca d'aquest peix que van fer variar la vida dels habitants de la regió. La que havia estat la principal font de treball i riquesa va quedar minvada i molta gent va emigrar a altres llocs. L'arxipèlag va haver de variar dràsticament els seus costums.
Anar al contingut