Passió pels llibres

El K3 emetrà un "Especial m'encanta llegir" per als més menuts

Amb motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil, que se celebra cada 2 d'abril, i de la diada de Sant Jordi, que tindrà lloc uns dies després de l'especial.

És tracta d'una selecció de capítols de sèries de la programació infantil i juvenil, així com de curtmetratges, que basen el seu contingut en la lectura, els llibres o les biblioteques.

"Les tres bessones" (capítol 98, a les 07.30, al K3 )
Les tres bessones coneixen l'Agatha Christie mentre viatgen en l'Orient Express. En entrar a dins d'un túnel, a l'escriptora li roben el manuscrit de la seva última novel·la i les bessones hauran d'esbrinar què ha passat exactament.

"Les tres bessones bebès"
(capítol 37, a les 08.00, al K3)
Les bessones pugen a les golfes, on la mare els llegeix llibres de quan ella era petita.

"La Franny i les sabates màgiques" (capítol 19, a les 08.05, al K3)
Les sabates de la bibliotecària porten la Franny a la biblioteca, on coneix un ratolí i una gata que no es poden ni veure. Amb l'ajuda de la Franny, la gata i el ratolí descobriran que tenen una cosa en comú: els agrada molt llegir.

"En Carles i la Laia" (capítol 52, a les 08.15, al K3)
Un dia, la Laia té moltes ganes d'anar a l'escola perquè li donaran un llibre nou per llegir. L'endemà, però, no té gaires ganes de tornar-hi perquè hi ha de comptar fins a 100 i ha de llegir paraules molt llargues. Sort que en Carles l'ajuda i la Laia pot saber què li passa a l'ocellet del seu conte nou.

"Una mà de contes" (capítols 27, 10 i 17, a les 08.30, al K3)
Emissió dels contes "El barret màgic", "La caputxeta vermella" i "El llum".

"L'aneguet feliç"
(a les 08.55, al K3)
Curtmetratge d'animació que simula un llibre desplegable. Explica la història d'un ànec que persegueix un nen que fa tots els possibles per treure-se'l de sobre. Amb un final sorprenent.

"Contes d'Andersen" (emissió de dos capítols, a les 09.10, al K3)
En el primer capítol que s'emetrà, tota la família va al teatre menys l'Anna, que es queda a casa amb l'avi. Gràcies a la imaginació de tots dos, fan teatre amb guants, sabates... I a més, fan un munt de rodolins!
En el segon capítol, un jove poeta vol ser escriptor però no se li acut cap idea sobre la qual escriure.

"M'encanta llegir" (a les 09.45, al K3)
El "Club Super3" emetrà aquest espai presentat per la Lila en què reviurem contes clàssics amb tota la família del Club Super3. Unes històries esbojarrades de "La Ventafocs", "La sireneta" o "Les set cabretes" amb el Roc, en Fluski, l'Àlex, en Pau, la Pati Pla i el Sr. Pla com a protagonistes.

A més a més, al llarg del matí, veurem gags de la família del "Club Super3" al voltant dels llibres i la lectura, i descobrirem el superpoeta guanyador del concurs de poesia d'aquest any, amb un gag específic que inclourà la lectura del seu poema. Un altre destacat del matí serà el minireportatge "El món dels súpers", on descobrirem la passió pels llibres d'una súper.

"La caixa màgica"
(a les 10.10, al K3)
Curtmetratge sobre la màgia de la lectura i la gràcia de "jugar a biblioteques" per buscar llibres i especialment per deixar que els llibres ens trobin.

"Caçadors de dracs" (capítol 44, a les 10.25, al K3)
En Gwizdo i en Lian Chu aprenen a caçar dracs gràcies al "Draconomicon", un llibre que els forestals els roben. Però com que els forestals no saben llegir també han de segrestar en Gwizdo.

"Tags" (a les 10.50, al K3)
El programa "Tags", que s'estrena el 14 d'abril i que anirà de dilluns a divendres, a les 13.30, al K3, proposarà un joc de taula per fomentar la creació literària entre amics. El joc "L'aventuròmetre" estarà disponible al web (www.tags.cat) com a descàrrega gratuïta. Només cal imprimir, retallar i reunir un grup de col·legues amb ganes d'inventar històries.

"El detectiu Conan" (capítols 274 i 275, a les 10.55, al K3)
Un grup d'aficionats a la poesia fan una trobada per crear un poema encadenat.

"Info K dia a dia" (a les 11.45, al K3)
Anar al contingut