Amb Toni Puntí i Bibiana Ballbè

Neix l'"Ànima", el nou magazín d'actualitat cultural del 33

Amb la vocació de convertir-se en el gran aparador del panorama cultural català, el programa aplega gèneres i disciplines que van des de l'alta cultura fins a les expressions de caire popular.

"Quan una cosa t'agrada, dius que 'això té ànima', que és profund, que hi és present l'essència del creador, i això és el que nosaltres volem transmetre en aquest nou espai, perquè tots ens hi entregarem en cos i ànima". Antoni Tortajada, director del nou programa, presenta així una proposta que pretén revalidar l'oferta cultural del 33 apostant per un magazín d'actualitat complet, obert i modern que s'emetrà les nits de dilluns a divendres, en dues franges horàries diferents i que s'emmarca en la nova definició del canal 33.

Amb la presència del veterà Toni Puntí i Bibiana Ballbè al plató del programa i dels reporters Sara Loscos, Júlia Bertran i Jofre Font a l'exterior, "Ànima" s'endinsarà en un ampli univers de disciplines com ara la música, la literatura, el cinema, el teatre, l'art, l'òpera, internet, la dansa, el còmic, la gastronomia, la moda, el circ, la cultura tradicional, l'arquitectura o el disseny, amb la intenció d'oferir un retrat de tot el que passa, el que es veu i el que no es veu de la indústria cultural del país. Segons Tortajada, el programa neix amb la vocació de convertir-se "en una gran plataforma, en un aparador del que hi ha i del que es fa però també dels talents emergents".

Passió i curiositat per la cultura és el que alimenta l'esperit d'aquest nou espai i també el que es pretén entregar a l'espectador d'una manera "desenfadada, molt nostra, que no dicti cànons", assegura Tortajada i insisteix a remarcar que s'utilitzarà un to "gens encarcarat ni pretensiós". La barreja de persones que vénen d'àmbits tan diferents com els Nous Formats, en el cas de Tortajada, els informatius diaris, on ha treballat Toni Puntí, o el món de les tendències, territori en què es movia Bibiana Ballbè en el programa "Silenci?", asseguren "un escenari molt interessant per a un programa que vol satisfer les necessites d'un públic veterà però també jove", insisteix el director d'"Ànima".

"En un primer moment algú pot pensar que jo i en Toni formem l''estranya parella' perquè venim de mons molt diferents, i com casen aquests dos mons?", es pregunta Ballbè, matisant les paraules de Tortajada, "doncs resulta que ens entenem, i molt bé!", afegeix la presentadora. Puntí també destaca l'esforç de coordinació amb professionals d'arreu de la casa com un dels punts forts del programa, que els permetrà "arribar a tot arreu però sense duplicar la informació que ja han donat els informatius". 

"Ànima" s'emet en dues franges, la primera de 21.45 a 22.00 (de dilluns a divendres) i la segona, de les 23.00 a les 23.30 (de dilluns a dijous). La primera franja està més dedicada a l'actualitat cultural del dia i la segona inclou entrevistes, reportatges actuacions i connexions en directe. El programa debuta el proper dilluns, 9 de març, i durant la seva primera setmana d'emissió rebrà personalitats com Eulàlia Valldosera, Albert Serra, un protagonista de la Jazz Cava de Terrassa i l'actor Julio Manrique.

Anar al contingut