La minisèrie "Serrallonga"

El DVD "Serrallonga", ja a la venda

Ja ha sortit a la venda el DVD de la minisèrie "Serrallonga", que TV3 va emetre amb gran èxit d'audiència els dies 6 i 7 de novembre.

La minisèrie sobre la vida del bandoler català ja ha sortit a la venda. El DVD, editat per Fanàtic (Blanco y Negro), ofereix "Serrallonga" amb audiodescripció per a persones invidents i amb subtítols en català per a persones amb discapacitació auditiva. A més, s'hi pot trobar molt més material, com ara el "making of" del rodatge, tràilers promocionals i una galeria fotogràfica. 

Serrallonga

Lladre comú o un heroi per al poble? Joan Sala i Ferrer, conegut amb el sobrenom de Serrallonga, és el bandoler català més famós de la història i un dels personatges més coneguts i enigmàtics de Catalunya. En un moment en què el poble vivia esclavitzat per la fam i les estructures feudals, el bandolerisme era un dels pocs camins per escapar de la misèria.

"Serrallonga, la llegenda del bandoler" s'endinsa en la història i l'ambient feréstec de la Catalunya del segle XVII amb un relat fascinant que recrea els avatars biogràfics que van convertir un pobre camperol en un heroi indomable. Una pel·lícula d'aventures que presenta l'home amb totes les seves contradiccions i complexitats.

Dirigida per Esteve Rovira ("El cor de la ciutat"), la minisèrie mostra Serrallonga amb la seva família, amb la seva banda i amb els nobles de l'època. El retrata en baralles, emboscades, atemptats, conspiracions i trobades amoroses apassionades. Encara que arrelat a la història de Catalunya, el destí de Serrallonga és universal i reflecteix el procés ambigu de construcció d'un mite i la trobada entre la llegenda i la realitat.

"Serrallonga", un dels projectes més ambiciosos de la producció audiovisual catalana recent, és una coproducció de Televisió de Catalunya, Oberon Cinematogràfica i Televisió Espanyola. S'ha filmat al Montseny, a les Guilleries, a Santa Pau, a Barcelona i en altres indrets de la demarcació, amb la participació i l'entrega d'un equip tècnic i artístic del més alt nivell.

Els personatges principals són Joan Sala "Serrallonga" (Isak Férriz), Antic (David Selvas), Margarida (Olalla Escribano), Flor (Bea Segura), Joana Massissa (Núria Gago), Segimon Sala (Ramon Pujol), Pere Sala (Joan Muntal), el Guerxo (Marc Ullod), el Negre (Ramon Godino), el virrei (Pep Anton Muñoz), Agnès (Mercè Sampietro) i Espinzella (Sergi Mateu). 

Èxit d'audiència

"Serrallonga" va arribar a una quota global del 20,4%. Els dos capítols de la minisèrie de TV3 van ser vistos per una mitjana de 597.000 espectadors. L'índex d'audiència més elevat va ser entre els joves dels 13 als 24 anys, amb el 28,8%. Els espectadors li van donar una valoració de 7,9 sobre 10, segons el panel qualitatiu de l'empresa GFK.
Anar al contingut