Esforç i solidaritat

"Making of" del CD de "La Marató" de TV3

El dimarts 2 de desembre, a les 23.15, TV3 presenta "MusicalMENT. El disc de La Marató", el "making of" de l'enregistrament del CD.

El quart disc de "La Marató" surt a la venda el 7 de desembre. Les càmeres de TVC han enregistrat un "making of" del disc, que vol ser testimoni directe de l'esforç i la solidaritat que ha suposat gravar-lo.

El programa mostrarà com la rapera Arianna Puello i el seu amic Flavio Rodríguez componen una cançó especialment per a "La Marató". O com Estopa, Lolita, Manolo Escobar o el marroquí Abdeljalil Kodssi s'atreveixen amb cançons en català. I també s'escoltaran Shuarma, Josep Thió, Pastora, Chenoa, Manu Guix, Duquende, Tomeu Penya, Sidonie, Love of Lesbian, La Carrau, Abús i Ivette Nadal adaptant clàssics de tota la història de la música.

Tots ells parlaran de la seva aportació a "La Marató" de TV3, de què saben de les malalties mentals, de les seves experiències personals i de com la música pot ajudar donant esperança a qui pateix.

Mostres de la seva implicació són declaracions com les següents:

Shuarma: "No sé si pots descriure realment que se't mori un amic d'un suïcidi, sobretot sabent que, evidentment, cada persona que se suïcida és perquè no ho passa bé, i perquè està vivint un infern".

Duquende: "Ho he passat bastant malament amb una depressió..., ficar-me a casa i no voler menjar, no voler sortir, només plorar".

Manu Guix: "Jo crec que la música és una transmissió directa amb el sentiment, és una transmissió directa amb les persones i sempre que poses música a una iniciativa solidària, la gent es mostra més receptiva".

Estopa: "Tots tenim més d'una personalitat, simplement s'han de portar bé."

Sidonie: "Tenim casos d'amics amb esquizofrènia per culpa de les drogues... intentes comunicar-t'hi i no hi ha  manera, no és possible".

Lolita: "El cervell és un carrer fosc i no sabem ben bé quins són els carrerons que s'han de seguir per poder salvar algú d'una depressió."

Manolo Escobar: "Per pal·liar el sofriment de la gent, tot el que facis és poc."

El disc es va gravar durant els mesos de setembre i octubre d'aquest any i ha estat produït majoritàriament per Marc Parrot, els germans Ten i Jordi Cubino.

Finalment es podrà veure el resultat d'una iniciativa conjunta: la versió de "Here comes the sun", dels Beatles, cantada per tots els participants en el disc i adaptada al català amb el títol de "Ja surt el sol".

El disc, intèrprets i cançons

1.- "Digue'm que hi ets" - Josep Thió / Shuarma
2.- "Em vindràs a buscar" - Pastora
3.- "Un nou matí" - Manu Guix
4.- "El llimoner" - La Carrau
5.- "El meu carrer" - Lolita
6.- "L'home que va vendre el món" - Abús
7.- "Has vist la pluja?" - Ivette Nadal
8.- "Corazón partío" - Duquende
9.- "El quarto dels trastos" - Estopa
10.- "Estàs sol" - Chenoa
11.- "Somriu" - Sidonie / Love of lesbian
12.- "Només amb força" - Arianna Puello / Flavio Rodríguez
13.- "I resistiré" - Manolo Escobar
14.- "Farà un dia clar" - Tomeu Penya
15.- "Mirant el cel" - Abdeljalil Kodsi
16.- "Sintonia La Marató" - Llibert Fortuny
Bonus track
17.- "Ja surt el sol" - Col·lectiva
Anar al contingut