El documental

"El documental" emet divendres "Ciutat Vella C.B."

Un club de bàsquet format per joves d'orígens diversos que lluiten per tirar endavant, aquest divendres, a "El documental".

Aquest divendres, "El documental" estrena "Ciutat Vella CB", una coproducció de Televisió de Catalunya amb Animals Films dirigida per Albert Folk que ens acosta al dia a dia d'un modest club de bàsquet de Barcelona format per joves de diverses procedències.

Una nova temporada de competició comença per als juvenils del Ciutat Vella CB, un club de bàsquet que té la seva seu al conegut Frontó Colom de la Rambla de Barcelona. En Carlos, l'entrenador, exjugador i apassionat d'aquest esport, és un home exigent. Sap que el compromís amb el treball en equip és la millor garantia per competir amb èxit. Els seus jugadors, com molts joves de la seva edat, estan en un moment especial de les seves vides: estudiant, buscant feina, decidint aspectes importants per al seu futur...

En Pabú va néixer a Santo Domingo i fa cinc anys que viu a Barcelona. Molt participatiu en l'equip, busca alguna feina relacionada amb la construcció després de fer un curs especialitzat en fusteria d'alumini. En Gerard, nascut a Barcelona, se sent pressionat per la família, que prioritza la seva educació i que vol garanties que podrà combinar eficaçment la seva passió pel bàsquet amb els estudis. Arribarà a un acord molt especial amb en Carlos per fer-ho possible. En Miguel Ángel també és dominicà. Estudiant brillant al seu país, va acabar la Secundària i estava a punt d'entrar a la universitat quan es va traslladar amb la seva família a Barcelona. Esperant una convalidació d'estudis que no acaba d'arribar, el bàsquet és l'única "obligació" que s'imposa a ell mateix mentre busca feina i espera poder continuar estudiant. L'Hilario, nascut a Barcelona, es fill de filipins. El seu pare va marxar de casa quan l'Hilario era molt petit i no l'ha tornat a veure. Estudia a la universitat, però no n'està gaire convençut...

"Ciutat Vella CB" és el retrat coral d'una experiència singular al cor de Barcelona, però extrapolable a molts altres indrets del nostre país. La convivència de diverses maneres d'entendre l'esport i el compromís, el triomf i la desfeta, l'amistat i els recels, en fan un document molt valuós per entendre la diversitat en què, cada cop més, estem immersos. L'esport, el bàsquet, de gran tradició a casa nostra, demostra que és una bona eina d'integració. Un entrenador implicat més enllà del que és estrictament esportiu, un coordinador pendent contínuament dels reptes que l'equip creu que pot assolir i un grapat de nois que lluiten per tirar endavant superant un munt de dificultats són els protagonistes d'un documental de factura cinematogràfica que aborda amb sensibilitat el tema de la diversitat i del creixement personal. 

Fitxa tècnica:
Direcció: Albert Folk
Guió: Albert Folk i Adri de la Cruz
Muntatge: Adri de la Cruz
Música original: Banda Ancha
Disseny de so: Jordi Ribas
Producció executiva (Animals Films): Abel Folk i Joan Riedweg
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Drets musicals cedits per: Nunca Piso Freno, SL
Amb la intervenció de: Carlos Macián, Joselvis "Pabú" Medina, Hilario Ramos, Miguel Ángel García i Gerard Moreno.
Amb el suport de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i l'Ajuntament de Barcelona (Districte de Ciutat Vella, i l'Institut d'Educació) 

L'Albert Folk, el realitzador de "Ciutat Vella CB", es va graduar en Realització de Documental a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Ha estat alumne als seminaris de José Luis Guerin i Patricio Guzmán i va participar en el "Talent Campus" organitzat per Cine Regio durant el Festival de Cinema de Sitges 2007. Ha dirigit, entre altres documentals, "El camioner" i "Salvem els Krokodrillos" (tots dos produïts per Paral·lel 40 i emesos en el programa "Taller.doc" del 33), així com els documentals autoproduïts "What to Do?" (amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa) i "Krokodillos on the Road" (amb la col·laboració de Televisió de Catalunya).
Anar al contingut