Sputnik

"John Hammond: de Bessie Smith a Bruce Springsteen", a "Sputnik"

"Sputnik" emet un documental dedicat a l'aventurer que, des de l'ombra, va donar forma a la música nord-americana durant quatre dècades.

Dijous, a "Sputnik", el documental "John Hammond: de Bessie Smith a Bruce Springsteen":

Potser el nom de John Hammond (1910 - 1987) no resulti familiar a la majoria d'aficionats a la música. Però Bob Dylan, Billie Holiday, Pete Seeger, Bruce Springsteen i moltes altres icones de la música popular estan en deute amb ell.

Entre els anys 30 i els anys 70, des de la discogràfica Columbia Records, John Hammond va descobrir i produir músics de tota mena: per les seves mans van passar els que després serien estrelles del jazz, el blues, el folk i el rock. Amb talent i convicció, Hammond va llençar les carreres d'artistes únics i al mateix temps va ajudar a fer caure les barreres de la segregació racial en el món de la música.

Aquesta setmana, gràcies al documental "John Hammond: de Bessie Smith a Bruce Springsteen", el veterà realitzador Hart Perry (membre de l'equip que va immortalitzar el festival de Woodstock) descobrim el melòman i aventurer que, des de l'ombra, va donar forma a la música nord-americana durant quatre dècades.
Anar al contingut