Dies de ball

El 33 recorre la història de la música i el ball a Catalunya

"Dies de ball" fa un retrat de Catalunya a través de la cultura del ball com a mirall dels canvis socials i econòmics que ha experimentat el país en el darrer segle.

El treball aborda des dels anys posteriors a la fi de la Guerra Civil Espanyola fins a l'actualitat, de la festa major a la revetlla electrònica i de l'envelat al macrofestival. Amb entrevistes i material d'arxiu, explica com a Catalunya el ball, una de les manifestacions col·lectives més espontànies i representatives de la cultura popular, s'obre camí malgrat les imposicions culturals i les influències dels poders polítics.

"Dies de ball" fa un retrat de Catalunya a través de la cultura del ball com a mirall dels canvis socials i econòmics que ha experimentat el país, com a expressió individual i col·lectiva i com a lloc de trobada. El documental recupera la història de les cançons, dels estils i dels espais del ball. I ho fa de la mà de personatges com Peret, Manel Joseph de l'Orquestra Plateria, Josep Guardiola, Artur Blasco, Juan Arnau, Lluís Permanyer, Janio Martí, Ricard Urgell, Jordi Turtós, Antoni Miquel "Leslie" dels Sirex, Manolo Escobar, Alaska, Adamo o Raffaella Carrà, entre d'altres.


Fitxa tècnica

Guió i direcció: Marta Javierre i Juanjo Javierre
Director de fotografia: Raül Fabregat
Música original: Juanjo Javierre
Anar al contingut