La Junta Electoral Central haurà de valorar la denúncia presentada per ERC, PP i Cs (EFE)

ERC, PP i Cs porten a la Junta Electoral l'anunci de Sánchez i l'enquesta del CIS en campanya

Els tres partits també volien que es prohibís una entrevista de TVE al president espanyol, però les seves peticions no han arribat a temps

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el Partit Popular (PP) i Ciutadans (Cs) han portat a la Junta Electoral Central (JEC) la carta i la compareixença pública de Pedro Sánchez des del Palau de La Moncloa, l'enquesta flaix publicada pel CIS i l'entrevista que TVE preveu fer al president espanyol aquest dilluns. 

La denúncia dels republicans acusa Sánchez d'haver aprofitat el període electoral a Catalunya per fer "una exhibició mediàtica" i desviar l'atenció dels mitjans de comunicació de la campanya electoral, "menyscabant l'equitat i la integritat del procés".

Alhora, ERC acusa el PSC d'estar aprofitant la declaració institucional del president espanyol per fer campanya, "tot relacionant la continuïtat del president espanyol al capdavant de l'executiu com un benefici per a Catalunya".

 

Critiquen els republicans que Sánchez s'ha valgut de la seva compareixença des del Palau de La Moncloa per promoure "les realitzacions i els èxits obtinguts pel govern espanyol" i que ho ha fet "amb recursos i estructures de les administracions públiques". 

Els republicans creuen que l'anunci de Sánchez que seguirà al càrrec "no ha estat conforme a dret". Per això demanen a la JEC que declari que aquesta pràctica incompleix la normativa electoral vigent i obri un expedient sancionador, si correspon.

De la seva banda, el PP denuncia a la JEC la utilització partidista de les institucions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per "fer campanya davant les eleccions de Catalunya i les europees".

Els populars consideren "una estratègia completament orquestrada" pel PSOE el moviment del mandatari espanyol. "Fingint una falsa reflexió de cinc dies ha utilitzat la Moncloa per fer campanya atacant l'oposició, els mitjans crítics i la Justícia", lamenta la formació.
 

L'enquesta del CIS i una entrevista a TVE

ERC, PP i Cs també denuncien a la JEC l'enquesta elaborada pel CIS després que Sánchez anunciés en una carta adreçada a la ciutadania que obria una reflexió sobre el seu futur.

Els republicans creuen que l'enquesta ha demostrat "una finalitat política de la situació generada per la mateixa presidència del govern espanyol" i els populars denuncien que incloïa preguntes "fetes des de l'interès socialista d'influir en la societat amb el relat victimista de Sánchez, i encara més en plena campanya electoral catalana".

Les tres formacions també han anunciat la intenció que la Junta Electoral Central prohibís una entrevista de Pedro Sánchez a TVE aquest dilluns, però finalment aquest òrgan no ha tractat la qüestió en la reunió d'aquest dilluns perquè cap de les denúncies no ha arribat a temps. 

ERC ha demanat que es compensi la resta de formacions que concorren a les eleccions al Parlament del 12 de maig per aquesta entrevista a Sánchez en plena campanya electoral a Catalunya. 

 

 

ARXIVAT A:
ERCPedro SánchezGovern espanyolEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut