El rei Carles III a la sortida de l'hospital fa tres mesos (Europa Press/Tayfun Salci)

El rei Carles d'Anglaterra torna a l'activitat pública dimarts, després del càncer

La casa reial britànica ha anunciat que visitarà amb la reina un centre de tractament d'aquesta malaltia

RedaccióActualitzat

El rei Carles d'Anglaterra "aviat tornarà a les funcions públiques després d'un període de tractament i recuperació després del seu recent diagnòstic de càncer", segons acaba d'anunciar la Corona britànica. El monarca havia suspès temporalment l'agenda pública el 5 de febrer.

El primer acte públic serà una visita amb la reina a un centre de tractament d'aquesta malaltia, dimarts que ve, on es reuniran amb especialistes mèdics i pacients. 

N'ha informat la casa reial, que també ha dit que els reis acolliran l'emperador i emperadriu del Japó per a una visita d'estat al juny.


Un portaveu del palau de Buckingham ha explicat a mitjans britànics que el tractament continuarà, però "els metges estan prou satisfets amb el progrés" i pot reprendre una sèrie de tasques de cara al públic.

L'equip mèdic del monarca va descobrir que tenia càncer arran de les proves que li van fer durant els tres dies que va estar hospitalitzat al gener, quan el van intervenir per problemes de pròstata. L'equip està "molt encoratjat pel progrés realitzat fins ara i es manté optimista sobre la contínua recuperació del rei", han informat.

La Corona britànica va donar a conèixer el diagnòstic "per evitar especulacions i amb l'esperança que pugui ajudar a la comprensió pública per a tots els afectats pel càncer de tot el món", segons el comunicat que van publicar.

Fa gairebé un mes Carles III d'Anglaterra va reaparèixer en una missa privada de Pasqua al castell de Windsor, en el primer acte en públic des que va anunciar que es retirava temporalment de la vida pública. El va acompanyar la reina Camil·la i altres membres de la família reial, però no els prínceps de Gal·les, Guillem i Caterina. 

Carles III i Camila, somrients en arribar a la missa de Pasqua
Els reis britànics a la missa de Pasqua a Windsor (Reuters/Hollie Adams)

També es van veure fotografies del rei el 9 d'abril, arran dels primers bitllets de lliures amb el seu retrat, que els responsables del Banc d'Anglaterra van presentar-li al palau de Buckingham, a Londres. Aquests bitllets començaran a entrar en circulació, gradualment, a partir del mes de juny.

El rei amb els responsables del Banc d'Anglaterra, que li mostren els primers bitllets amb la seva imatge (Reuters/Yui Mok)

El rei britànic té 76 anys i va arribar al tron fa un any i mig, després de la mort de la seva mare, Elisabet II, que va regnar més de 70 anys. La seva coronació es va celebrar oficialment un any després, el 6 maig del 2023.

El diagnòstic del càncer de Carles d'Anglaterra ha coincidit amb el de la seva nora, Kate Middleton, que fa un mes va anunciar que rebia tractament de quimioteràpia, després de setmanes en què s'havia especulat amb la seva salut.

 

 

 

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne Unit
Anar al contingut