Fitxa reportatge

Qui és Macron?

30/04/2017 | Societat | Europa

 
 

 
 
CSS/Javascript Deshabilitat.
Play

Actualitat: Qui és Macron?

5664507

Emmanuel Macron, antic inversor bancari i exministre d'Economia amb el govern Hollande, es perfila com el pròxim president de la República francesa.

//

El període de temps de distribució d'aquest vídeo és limitat. Podràs veure’l a tv3.cat fins al 07/05/2017 a les 23.59Aquest vídeo no es pot visionar des de fora de l'Estat espanyol
Play

Treballadors demanen a Macron que retiri la llei dels assalariats

5664079

Uns treballadors que es manifesten demanen a Macron que retiri la llei dels assalariats

//

Play

El ministre Macron parla enèrgicament sobre les reformes que cal fer

5663767

Un Macron energètic parla al Parlament

//

CSS/Javascript Deshabilitat.
Macron doble cara

Macron doble cara

http://www.tv3.cat/multimedia/jpg/5/6/1493371764565.jpg

Macron doble cara

Macron doble cara

http://www.tv3.cat/multimedia/jpg/8/6/1493371754368.jpg

Macron doble cara

Macron doble cara

http://www.tv3.cat/multimedia/jpg/2/3/1493135624632.jpg

Després dels resultats electorals de la primera volta de les eleccions presidencials franceses, Emmanuel Macron referma definitivament la seva posició com a molt possible pròxim cap d'estat de França. No només ha superat la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, desplaçant-la a la segona posició, extrem que semblava impossible fa tan sols uns mesos, sinó que ja ha recollit la intenció favorable dels altres candidats eliminats i, molt probablement, de la majoria dels seus electors.

Però, qui és, què pensa, quin és l'ideari polític d'aquest jove de 39 anys que ni tan sols té una formació política al darrere com a estructura de suport? És el que tracta de desvelar el reportatge "Qui és Macron?"

Sabem que ha activat un moviment polític, "En marxa!", més una plataforma de suport electoral i activisme que no una estructura de partit. És potser l'embrió d'un nou partit polític per a les pròximes legislatives?

Com es diu en el reportatge, " A Macron se l'admira, se'l detesta, simbolitza el poder del diner, el traïdor de l'esquerra per uns i, al contrari, la necessària adaptació al món d'avui per d'altres. Però en aquesta França que no estima ni els primers de la classe ni els diners, quin destí pot tenir aquest antic banquer com a president de la República?.

Durant el reportatge, elaborat amb diverses entrevistes amb el candidat, ell mateix, Emmanuel Macron, va dibuixant la seva personalitat i el seu ideari: definitivament compromès amb la lliure empresa, amb l'emprenedoria, amb l'impuls de les noves generacions, també veu un rol essencial en l'estat. Es proclama hereu de l'esquerra, però de "l'esquerra eficaç, moderna, lluny de les dependències ideològiques que l'esclerotitzen i ofeguen el país". És ambiciós i desacomplexat: rebutja l'etiqueta de ser "membre de l'oligarquia financera", com se l'ha etiquetat des de l'esquerra més radical, pel fet d'haver treballat a la banca Rotschild. De fet, Macron, és un compendi, escull metòdicament allò que li agrada de l'esquerra i de la dreta. I això li ha suposat moltes crítiques. Però li ha valgut per ser guanyador de la primera volta presidencial i, com a fenomen anti-Le Pen, anti-extrema dreta, enfilar-se indefectiblement el pròxim dia 7 de maig com a nou president de la República.

Coneixedors de Macron, politòlegs, periodistes, sociòlegs...ens ajuden a fer el retrat de la nova sensació de la política francesa, un autèntic "outsider" fins fa ben poc.

    

   Comentaris (0)

    
    

   Dóna'ns la teva opinió

   Hola de nou
    

   Et recordem que el missatge passarà un procés de moderació prèvia.
   Per més informació, consulta les normes d'ús.
   Si vols contactar amb nosaltres, fes-ho a través del servei d'Atenció a l'Audiència.

   Encara no has escrit cap comentari!

   Dona'ns la teva opinió

   Per afegir comentaris al web has d'estar registrat.

   Emmanuel Macron, antic inversor bancari i exministre d'Economia amb el govern Hollande, es perfila com el pròxim president de la República Francesa.


   Un reportatge de: Bertrand DELAIS
   Imatge: Didier CHEVILLON
               François CHEVRÉ
   Una producció de: 2P2L / HDPM / Media Res

    
    
    
    
    

    

    

    

    
   Televisió de Catalunya
   Televisió de Catalunya, S.A.