Fitxa reportatge

El menjar que llencem

04/12/2011 | Economia | Europa

 
 

 
 
CSS/Javascript Deshabilitat.
Play

Promociķ: El menjar que llencem

3839470

"30 Minuts" aborda una qüestiķ que interpelˇla directament la conscičncia ciutadana de les nostres societats opulentes: la quantitat de menjar que llencem a les escombraries. Els últims dies, la Uniķ Europea ha tornat a alertar del fenomen amb xifres prou contundents: es llencen 89 milions de tones de menjar, uns 179 quilos per cāpita. La UE calcula que el 40 per cent d'aquest malbaratament es fa a les llars. En aquest sentit, i depenent dels paīsos, els ciutadans europeus llencen des de casa seva de 20 a 30 quilos de menjar a l'any.

04/12/2011

Aquest vídeo no es pot visionar des de fora de l'Estat espanyol
CSS/Javascript Deshabilitat.
Menjar que lencem

Menjar que lencem

http://www.tv3.cat/multimedia/jpg/9/6/1322238630769.jpg

"30 Minuts" aborda una qüestió que interpel·la directament la consciència ciutadana de les nostres societats opulentes: la quantitat de menjar que llencem a les escombraries. Els últims dies, la Unió Europea ha tornat a alertar del fenomen amb xifres prou contundents: es llencen 89 milions de tones de menjar, uns 179 quilos per càpita. La UE calcula que el 40 per cent d'aquest malbaratament es fa a les llars. En aquest sentit, i depenent dels països, els ciutadans europeus llencen des de casa seva de 20 a 30 quilos de menjar a l'any.

El reportatge "El menjar que llencem" és una producció de Tony Comitti i se centra a França. En aquest cas, el país és accidental, perquè el fenomen, els hàbits de consum i les exigències del mercat són comuns a tota la Unió Europea i, en general, als països desenvolupats.
El document repassa tota la cadena que ens porta a un consum irresponsable des d'una producció alimentària gegantesca: des del consumidor a la venda passant per la distribució i l'agricultura. I se centra en xifres franceses absolutament homologables als nostres països: dels 20 quilos que cada francès llenca a les escombraries, 7 són de menjar encara empaquetat. I els altres 13 són restes de dinars i sopars i de fruites i llegums simplement no consumits.

Superconsum, exigències cada cop més dures dels grans distribuïdors, els clients habituals dels supermercats... Les raons d'aquest malbaratament són nombroses. Hi ha solucions per reduir-lo? L'educació sembla una eina indispensable.

       

      Comentaris (0)

       
       

      Dóna'ns la teva opinió

      Hola de nou
       

      Et recordem que el missatge passarà un procés de moderació prèvia.
      Per més informació, consulta les normes d'ús.
      Si vols contactar amb nosaltres, fes-ho a través del servei d'Atenció a l'Audiència.

      Encara no has escrit cap comentari!

      Dona'ns la teva opinió

      Per afegir comentaris al web has d'estar registrat.

      Cada any a la Unió Europea es llencen 89 milions de tones de menjar. El 40 per cent d'aquest malbaratament es fa a les llars. Què s'hi pot fer?


      Un reportatge de
      Guillaume Barthélémy


      Una producció de
      Tony Comitti



       
       
       
       
       

       

       

       

       
      Televisió de Catalunya
      Televisió de Catalunya, S.A.