Fitxa reportatge

El viatge de Shetraj

31/05/2015 | Societat | Nepal, el

 
 

 
 
CSS/Javascript Deshabilitat.
Play

"El viatge de Shetraj" a "30 minuts"

5528119

Els dos terratrèmols soferts pel Nepal han deixat el país exhaust: més de 8.500 morts i 2,5 milions de persones sense casa.

29/05/2015

Play

"El viatge de Shetraj"

5527427

Els dos terratrèmols soferts pel Nepal han deixat el país exhaust: més de 8.000 morts i 2,5 milions de persones sense casa.

26/05/2015

CSS/Javascript Deshabilitat.
foto nepal 6

foto nepal 6

http://www.tv3.cat/multimedia/jpg/8/5/1432651187858.jpg

Just quan el Nepal es començava a despertar del malson del terratrèmol del 25 d'abril, una segona i fortíssima sacsejada, el 12 de maig, va acabar de destrossar molts dels edificis danyats en el primer sisme i va causar encara més víctimes. El balanç és esfereïdor: més de 8.000 morts, 15.000 ferits i més de 2 milions i mig de persones que han perdut la casa i que ara han de viure a la intempèrie. Un cop duríssim, del qual difícilment es recuperarà el país a mitjà i llarg termini.

"El viatge de Shetraj", una producció de Babel Press-ARTE, relata la dramàtica peripècia de l'oficial de policia Shetraj Giri en la terrible emergència a la capital, Katmandú. Viu, al mateix temps, pendent de les informacions que li puguin arribar de Kodana, el seu poble natal, a les muntanyes, situat a pocs quilòmetres de l'epicentre. Les informacions, que arriben amb comptagotes, són molt pessimistes: les allaus de terres i la destrucció també han afectat les poblacions rurals.

Shetraj empendrà un viatge difícil, gairebé impossible, per la destrucció que ha afectat carreteres i camins, fins al seu poble, on hi viu part de la seva família. Durant el trajecte serem testimonis de la destrossa que ha causat el sisme més enllà de Katmandú, on milers d'habitatges i tresors arquitectònics mil·lenaris són ara un munt de runa. Mentre el nucli de l'ajuda internacional i local es concentra a la capital, veurem la desesperació dels que no reben pràcticament res a les regions lluny de Katmandú. De fet, el mateix Shetraj és el primer representant dels equips de socors que, vuit dies després del terratrèmol, fa acte de presència en aquestes poblacions. Un extrem que ens aproxima a la dimensió real de la tragèdia que ha sofert aquest petit país de l'Himàlaia.
    

   Els dos terratrèmols soferts pel Nepal han deixat el país exhaust: més de 8.000 morts i 2,5 milions de persones sense casa.


   Un reportatge de: Clément Gargoullaud, Camille Le Pomellec, Ludovic Gaillard i Bhojraj Bhat.
   Una producció de: ARTE-Babel Press

    
    
    
    
    

    

    

    

    
   Televisió de Catalunya
   Televisió de Catalunya, S.A.